IMOVINA ČUVENE MLADENOVAČKE FIRME U STEČAJU PRODATA NOVOM PREDUZEĆU: Kupac je platio gotovo 13 MILIONA RSD za sve objekte!
Foto: Profimedia

prodato

IMOVINA ČUVENE MLADENOVAČKE FIRME U STEČAJU PRODATA NOVOM PREDUZEĆU: Kupac je platio gotovo 13 MILIONA RSD za sve objekte!

InfoBiz -

Deo imovine Holding kompanije YUKO u stečaju iz Žitišta prodata je na javnoj licitaciji preduzeću Metal-reciklaža 2015 iz Beograda.

Za četiri objekta za držanje živine ukupne površine oko 5,5 hiljada kvadrata koje je ta kompanija posedovala na teritoriji opštine Mladenovac, pomoćnu zgradu od oko 150 kvadrata i oko 1,6 hektara zemljišta novi vlasnik platio je 12,72 miliona dinara, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Holding YUKO u stečaju je od 2010. godine, a od 2019. godine do danas okončano je šest prodaja imovine nekadašnjeg najvećeg poslodavca u opštini Žitište.

Dinari, Novčanice, Dinar, 2000 dinara
foto: Shutterstock

Sam holding je, inače, i dalje preduzeće sa društvenim kapitalom, ali je sudbina YUKO-a povezana sa poslovanjem većeg sistema – nekada poznatog Agroživa, čiji oporavak nije uspeo, iako je 2010. godine u njegovo vlasništvo ušao Srbijagas.

Prema rečima tadašnjeg i aktuelnog direktora Dušana Bajatovića, do 2015. godine Srbijagas je Agroživu obezbedio 28 miliona evra kapitala.

Tokom maja 2016. godine oko 1.300 radnika Agroživa u Žitištu ostvarilo je pravo na socijalni program, a sama kompanija prešla je prethodno iz ruku Srbijagasa u državno vlasništvo. Pokušana je i privatizacija, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

kurir.rs/biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track