VIŠE OD 170 KOMPANIJA I PREKO 1400 LIDERA I PROFESIONALACA: Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope sledeće nedelje u Beogradu
Foto: SEAS

VIŠE OD 170 KOMPANIJA I PREKO 1400 LIDERA I PROFESIONALACA: Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope sledeće nedelje u Beogradu

InfoBiz -

Četvrti po redu Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope (Southeast Europe Aviation Summit - SEAS) održaće se 22. i 23. aprila u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

U pitanju je događaj posvećen civilnoj i vojnoj vazduhoplovnoj industriji, koji će u ova dva dana okupiti preko 170 kompanija i preko 1400 lidera i profesionalaca iz avio-industrije.

SEAS
foto: SEAS

Samit je namenjen kako profesionalcima iz industrije, tako i svim ljubiteljima avijacije, koji će, između ostalog, moći da čuju više o "letećim taksijima" , ali i o izazovima sa kojima se već neko vreme susreće Boing, američki proizvođač putničkih aviona, i sve to iz ugla domaćih vazduhoplovnih inženjera koji su radili u kompanijama Boing i Erbas. Na pitanje koliko su bezbedni avioni nove generacije će odgovarati evropski proizvođači letelica, dok će visoki predstavnici domaće i evropskih avio-kompanija govoriti šta su planovi komercijalnog avio-saobraćaja i može li generalna avijacija smanjiti zagađenje, do kog dovodi sve veći broj letova. Zašto je baš britanska firma preuzela poslove zemaljskog opsluživanja letova nacionalne avio-kompanije, kako napreduje ugovor o koncesiji Aerodroma Nikola Tesla i kako će se izvesti infrastrukturno uređenje Muzeja vazduhoplovstva – na sva ova pitanja, odgovore možemo potražiti na ovom samitu.

Drugi dan konferencije će započeti tematizovanjem toga kako se školuju i proizvode kadrovi u domaćem vazduhoplovstvu, kao i zanimljivim razgovorom o tome zašto mladi kadeti piloti iz Indije dolaze na obuku za civilne pilotske dozvole u Srbiju. Potom slede izlaganja kako se civilni dronovi koriste u civilnom i komercijalnom vazdušnom saobraćaju, ali i u vojnoj avijaciji, dok će predstavnici Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz govoriti o tome kako avio-saobraćaj utiče na ekonomiju zemalja jugoistočne Evrope. Gde su danas i čime se bave nekadašnji giganti Utva i Orao iz Republike Srpske, i kako je u Srbiji potpuno lokalno proizveden mlazni motor? SEAS je mesto na kome ćete čuti više i o tome!

SEAS
foto: SEAS

U toku dva dana, Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope će na jednom mestu okupiti direktore i menadžere vodećih avio-kompanija, aerodroma, proizvođača aviona, kompanije iz oblasti vojnog vazduhoplovstva, generalne avijacije, kontrole letenja, regulatore, MRO kompanije (kompanije za održavanje, popravku i remont), predstavnike regionalniih vlada i druge profesionalce iz civilne i vojne vazduhoplovne industrije.

Za više informacija, posetite www.seas.rs.

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope organizuje Tango Six Events, a neki od učesnika su predstavnici kompanija: Boing, Erbas, Embraer, Er Srbija, Tarom, Viz Er, Er Frans, KLM, LPO Ada, Aerodrom Nikola Tesla, Menzies Aviješn, Kargo partner, MTU Srbija, Smatsa, Flight Training Balkan, Utva, Orao…

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track