U PARIZU POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI SRBIJE I EDF Potpis stavio ministar Mali, prisustvovao Vučić i razgovarao sa mladim Srbima
Foto: Kurir

U PARIZU POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI SRBIJE I EDF Potpis stavio ministar Mali, prisustvovao Vučić i razgovarao sa mladim Srbima

InfoBiz -

Ministar finansija Srbije Siniša Mali i Luk Remon, direktor kompanije "Electricite de France" (EDF) potpisali su danas u Parizu Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije i "EDF" o uspostavlјanju okvira za dugoročni dijalog u oblasti energetske tranzicije i niskouglјenične tehnologije.

1 / 8 Foto: Kurir

Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

00:55

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju

Predsednik je porazgovarao i sa troje naših mladih ljudi koji žive i rade u Francuskoj - Lidija, Luka i Bogdan, koji su stručnjaci za nuklearnu energiju a kojima je sa osmehom poručio da se nada da će barem dve trećine njih da se vrati u Srbiju.

- Zato imamo vas troje!, rekao je predsednik na šta su mu njih troje uglas rekli:

- Ima nas mnogo više, ali smo nas troje danas došli da se stavimo na raspolaganje, rekli su mladi nuklearni stručnjaci iz Srbije od kojih je jedan rođen u Francuskoj a srpski govori perfektno zahvaljujući, kaže, folkloru.

Aleksandar Vučić, Pariz, nuklearni stručnjaci
foto: Printscreen

Vučić je kazao da će učiniti sve da ih vrati u Srbiju i da je Srbija spremna da ih nemalo plati jer želimo da imamo naše ljude koji se u to razumeju.

- Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan što vas danas vidim - naglasio je Vučić.

Predsednik Vučić boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Francuskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track