KO ŽELI DRŽAVNU POMOĆ OD 18.000 DINARA MORA ODMAH SA SE PRIJAVI: Rok ističe danas, evo ko ostvaruje pravo na podsticaje
Foto: Shutterstock

KO ŽELI DRŽAVNU POMOĆ OD 18.000 DINARA MORA ODMAH SA SE PRIJAVI: Rok ističe danas, evo ko ostvaruje pravo na podsticaje

InfoBiz -

Rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru ističe danas, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju - u svoje ime i za svoj račun, a subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.

Promo, njiva, zemljoradnja
foto: Shutterstock

Poljoprivredni proizvođači mogu da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i za parcele koje su na verifikaciji, a na kojima se nalazi biljna kultura.

- Ova pomoć države odnosi se na poljoprivredne proizvođače koji su izvršili obnovu registracije, a uvedena je kako bismo im izašli u susret i obezbedili im da se u što većem broju prijave za ovu vrstu podsticaja - navodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

ePODSTICAJI

Parcele na kojima se nalazi biljna kultura, a trenutno su na verifikaciji će i pre njenog završetka biti vidljive na platformi ePodsticaji i korisnici će imati mogućnost da podnesu zahtev za podsticaje u biljnoj proizvodnji.

Obrada pomenutih zahteva uslediće nakon što parcele budu odobrene i upisane u poljoprivredno gazdinstvo podnosioca zahteva.

Sasomange, pejzaš, proleće, Srbija, selo
foto: Shutterstock

Korisnici koji su već podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji bez parcela na kojima se nalazi biljna kultura, a koje su na verifikaciji, potrebno je da ga zamene i uključe i te parcele.

Svi zainteresovani poljoprivrednici mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje ovih prava raspisan je 1. februara, a rok za podnošenje zahteva bio je prvobitno 1. mart.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track