OSLEPEĆEMO OD ONLINE DRUŽENJA: Gotovo 60 % Evropljana je "umreženo", a više od 90 % stanovnika OVE zemlje se ne skida sa mreže
Foto: Shutterstock, Ilustracija

PORAZNO

OSLEPEĆEMO OD ONLINE DRUŽENJA: Gotovo 60 % Evropljana je "umreženo", a više od 90 % stanovnika OVE zemlje se ne skida sa mreže

InfoBiz -

Iz godine u godinu društvene mreže uzimaju sve više maha i sve značajnije utiču na naš svakodnevni život, a poslednje istraživanje pokazuje da ih koristi čak 59 odsto stanovnika Evropske unije.

- U proseku 59 odsto stanovnika EU čine ljudi koji učestvuju u društvenim mrežama (kreiranje korisničkog profila, postavljanje poruka ili drugih postova na Facebook, X, Instagram, Snapchat, TikTok, itd.) - objavio je Eurostat.

Kada je reč o procentu pojedinaca iz EU koji su učestvovali na društvenim mrežama, Danska je zemlja sa najvećim brojem stanovnika koji koriste društvene mreže, jer čak 91 odsto njih visi na njima. Posle Danske zemlje sa najvećim brojem korisnika društvanih mreža su Kipar (83%) i Mađarska (81%).

penzioneri, društvene mreže, telefoni
foto: Kurir rs

S druge strane Francuzi su najmanji pobornici društvenih mreža pošto je broj onih koji ih koriste ispod 50 odsto stanovnika (44%). Posle Francuza slede Nemci (49%) i Italijani (53%).

U 224 od 273 regiona EU, učešće na društvenim mrežama je bilo iznad 50 procenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track