SRPSKE OBVEZNICE SIJAJU! Guvernerka Tabaković: "Srbija više nego ikad radi na dobijanju investicionog rejtinga!"
Foto: BETA Amir Hamzagić, NBS

KOPAONIK BIZNIS FORUM

SRPSKE OBVEZNICE SIJAJU! Guvernerka Tabaković: "Srbija više nego ikad radi na dobijanju investicionog rejtinga!"

InfoBiz -

Srpske obveznice sijaju, smatraju analitičari i investitori, poručila je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sa Kopaonik biznis foruma i najavila da Srbija intenzivno radi na dobijanju investicionog rejtinga.

- Ocene analitičara i investitora su da srpske obveznice sijaju što ogromna tražnja za osmogodišnjom dinarskom hartijom i potvrđuje, dok je razlika u prinosima na devizne hartije u odnosu, na primer, na nemačke obveznice značajno smanjena. Svi ovi rezultati potvrduju ispravnost ekonomske politike koju smo vodili - izjavila je Tabakovićeva.

Ona je dodala da je dobijanje investicionog ranga, koji je Srbiji faktički i priznat kroz ulaganja, nešto na čemu će se raditi.

- Predano radimo na cilju da Srbija dobije investicioni rang, više nego ikad. Bavimo se svim faktorima koji mogu da utiču na povećanje tog izgleda, odnosno rejtinga. To treba da ima za rezultat još više investicija i proširi bazu investitora, kao i da Srbiju još bolje pozicionira na investicionoj mapi. Ne samo za strane direktne investicije, već i kada je reč o obveznicama - rekla je Tabakovićeva.

Guvernerka Tabaković je istakla da je prema procenama NBS u februaru međugodišnja inflacija usporila na 5,5 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja