NA PAR SATI VOŽNJE OD BEOGRADA: Na jugoistoku Srbije u poznatoj banji noćenje 820 dinara - Vredi je posetiti makar na dan
Foto: YouTube/ Plus Online

OBOŽAVALI JE I RIMLJANI

NA PAR SATI VOŽNJE OD BEOGRADA: Na jugoistoku Srbije u poznatoj banji noćenje 820 dinara - Vredi je posetiti makar na dan

InfoBiz -

Na tri i po sata vožnje od Beograda, u neposrednoj blizini Dimitrovgrada nalazi se pravi lekoviti raj – Zvonačka banja.

Zvonačka banja je bogata prirodnim lepotama i atrakcijama, a u njenim lekovitim vodama uživali su i stari Rimljani. Ova banja se nalazi u jugoistočnom delu Srbije, a ime je dobila po selu Zvonce blizu kog se nalazi.

Zvonačka banja
foto: YouTube/ Plus Online

Zbog nadmorske visine na kojoj se nalazi i prirode koja je okružuje, vazduh u Zvonačkoj Banji izuzetno je čist i svež, a i specifična je ruža vetrova koja se ovde nalazi. Sve ovo čini da je Zvonačka banja pored banjskog lečilišta i jedno klimatsko i vazdušno lečilište – jedan pravi, mali, prirodni, lekoviti raj.

Zvonačka Banja je mesto koje donosi mir, koje ponovo spaja sa prirodom i vraća Vam onu harmoniju duše i tela koju ste najverovatnije izgubili. Osim adekvatne medicinske usluge možete uživati i u mnogim turističko-sportskim atrakcijama poput: lova, ribolova, raznih sportova sa loptom.

HOTEL KUPLJEN 2019. GODINE

Biznismen iz Severne Makedonije Toni Grčev kupio je ruinirani hotel "Mir" u Zvonačkoj banji 2019. godine. Novi vlasnik ovog kompleksa je njegova kompanija “El Greko DMG” DOO, koja je pokrenula pred nadležnim organima opštine Babušnica proceduru za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju novog hotela.

Zvonačka banja
foto: YouTube/ Plus Online

Pored činjenice da je ova banja jedno od najviših prirodnih lečilišta u Srbiji, dodatnu draž boravku daje ne samo čist vazduh, već i obilje lekovitog bilja koje opija i izgledom i mirisima. Na ovom lokalitetu je i Specijalni rezervat prirode „Venerina padina“, na kom raste retka vrsta paprati – venerine vlasi.

Uprkos tome što je turistički gotovo sasvim zapostavljena, u Zvonačku banju svakako vredi otići makar na jedan dan zbog prelepe prirode.

Cene smeštaja su pristupačne, pa se noćenje može pronaći i za samo 7 evra (820 dinara) po osobi, a često i niže.

1 / 7 Foto: YouTube/ Plus Online

(Kurir.rs/CITYMagazine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track