NA LETOVANJE ZA 100 EVRA, TEŠKO DA MOŽE BOLJE! Još nije kasno ostvariti ove popuste za putovanja, EVO KAKO DO NJIH!
Foto: Shutterstock

JEFTINIJE NEMA

NA LETOVANJE ZA 100 EVRA, TEŠKO DA MOŽE BOLJE! Još nije kasno ostvariti ove popuste za putovanja, EVO KAKO DO NJIH!

Novčanik -

Građani koji nisu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu iskoristili popuste, još ove nedelje mogu da ih ostvare u agencijama.

Ova manifestacija juče je završena, a kako kaže direktor Asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić, cene aranžmana su ove godine nešto više nego lane, između 10 do 15 procenata, a kod čarter aranžmana od 15 do 20 procenata. Zato je sajamski popust prilika da se poskupljenje manje oseti.

Sajam Turizma, 2024.
foto: Nenad Kostić

- Sajamski popust na sve vrste smeštaja, koji može da se iskoristi i ove nedelje u agencijama, kreće se od sedam odsto za čarter aranžmane, do 20 procenata za apartmanske - kaže Seničić.

- Tako da ko sada uplati aranžman neće osetiti razliku u odnosu na prošlogodišnje cene.

On navodi da je najtraženija destinacija naših turista sever Grčke. Tih aranžmana u predsezoni, kraj maja i sam početak juna, kako dodaje, ima po ceni od 100 do 120 evra za 10 dana sa autobuskim prevozom, po osobi.

- U samoj sezoni, u julu, apartman boljeg kvaliteta za tročlanu porodicu, bez prevoza iznosi oko 700 do 750 evra za 10 dana, odnosno oko 250 evra po osobi - kaže on.

Kemer, Turska
foto: Shutterstock

- Posle Grčke, u sezoni je Turska najtraženija, kao porodična destinacija. U toj zemlji četvoročlana porodica može naći smeštaj u hotelu sa tri zvezdice, sa prevozom, polupansion za 1.600 evra.

EGIPAT ZANIMLJIV

Našim turistima je za Vaskrs zanimljiv Egipat, jer su temperature letnje. Krajem aprila se odlazi na tu destinaciju, a ove godine je i Tunis tražen, jer je dobar odnos cena i kvaliteta. Kako Seničić navodi, ovde se cene aranžmana za 10 dana po osobi kreću od 450 evra pa naviše.

- Egzotična mesta, poput Indonezije, Sejšela, Madagaskara su skupa - navodi.

- Na te destinacije odlazi oko 1.000 naših sugrađana. Najveći udeo u ceni aranžamana ima avionska karta, i samo ona, na primer, za Indoneziju košta od 1.500 do 2.000 evra.

Od dalekih destinacija, kako dodaje, najviše se traži Dubaji. Ovde se mogu naći aranžmani i od 600 evra za 10 dana odmora po osobi, a idu i do nekoliko hiljada evra, sve zavisi od platežnih sposobnosti i želje putnika.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track