SPREČENA ŠTETA ZA DRŽAVNI BUDŽET OD 200 MILIONA DINARA: Ministar Momirović: Zaplenjeno i uništeno više od 8 tona ilegalnog duvana
Foto: Kurir

bez akciza

SPREČENA ŠTETA ZA DRŽAVNI BUDŽET OD 200 MILIONA DINARA: Ministar Momirović: Zaplenjeno i uništeno više od 8 tona ilegalnog duvana

InfoBiz -

Više od pet tona ilegalnog rezanog duvana, 3,5 tone duvana u listu, 26.000 boksova cigareta, 12.000 boksova motanih cigareta, dve tone duvana za nargile i približno 1.200 pakovanja snus duvana je zaplenjeno i uništeno, rekao je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

On je istakao da je zaplenom navedenih duvanskih proizvoda sprečena šteta za budžet Republike Srbije od oko 200 miliona dinara. Кako je naveo, država ima obavezu da finansira veliki broj javnih službi, poput školstva, zdravstva, policije, vojske, i sve se to finansira pre svega od akciza i poreza na promet, a svi ljudi koji kupuju cigare bez akciza „uzimaju“ novac od tih javnih službi koje služe svim građanima Srbije.

cigarete
foto: Kurir

- Država je odlučna u nameri da stane na put svim oblicima sive ekonomije, i zato će imati nultu tolerancij, a posebno kada je reč o trgovini duvanskim proizvodima. Kupovinom na ilegalnom tržištu naši građani izlažu i zdravstvenim rizicima, budući da proizvodi kupljeni na crnom tržištu nisu prošli neophodne kontrole adekvatnih državnih inspekcija - rekao je ministar.

cigarete
foto: Kurir

Momirović se zahvalio na saradnji kompanijama British American Tobacco, Japan Tobacco International i Philip Morris International, koje su samo u prošloj godini uplatile u budžet Republike Srbije više od milijardu evra.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track