PREMINUO OSNIVAČ POZNATOG MODNOG LANCA! Borio se 6 godina nakon srčanog udara, a na svom vrhuncu imao čak 220 prodavnica
Foto: Max Ludwig / Zuma Press / Profimedia

PREMINUO OSNIVAČ POZNATOG MODNOG LANCA! Borio se 6 godina nakon srčanog udara, a na svom vrhuncu imao čak 220 prodavnica

InfoBiz -

Početkom januara je u nemačkom gradu Minhenu u 77. godini preminuo Klaus Halhuber osnivač istoimenog modnog lanca. Uz njega je u trenutku smrti bila njegova partnerka Anemon Valert.

Kako navode nemački mediji, osnivač modnog lanca oboleo je od gripa, što je dovelo do začepljenja srčane arterije i moždanog udara. Partnerka se brinula o Halhuberu ukupno šest godina nakon srčanog udara 2018. godine o čemu je rekla:

- Sedeo je pokraj mene u krevetu i odjednom se prevrnuo - kaže Anemon.

- Mislila sam da se šali. Ali onda sam shvatila da je ozbiljno. Počela sam vrištati od straha - kazala je i dodala kako ga je punih šest minuta oživljavala.

Hallhuber
foto: Michael Gstettenbauer / imago stock&people / Profimedia

Klaus je nakon toga četiri sedmice bio u komi i na intenzivnoj nezi, nakon čega je prebačen na terapiju. Anemon Valert je voljenog partnera želela dovesti kući pa makar to značilo da će morati da brine o njemu 24 sata dnevno.

Kako navode nemački mediji, Anemon je bila sa svojim partnerom i u trenutku smrti.

- On me pogledao, a ja sam ga pomilovala - kazala je Amenom i dodala da mu je u tom trenutku rekla:

- Ako više ne možeš, to je u redu. Videćemo se opet.

Potom je poljubila 77-godišnjeg Klausa i držala ga u naručju dok nije zauvek sklopio oči.

Minhen
foto: Shutterstock

Halhuber je nakon srčanog udara 2018. morao ponovno učiti da govori, držati nož i viljušku i hodati s hodalicom.

- Trenirao je tri sata svaki dan. Bilo je i trenutaka kad smo se smejali - kaže njegova partnerka.

Halhuber je bio u invalidskim kolicima. Bilo mu je teško prihvatiti svoju sudbinu, ali se nakon nekog vremena pomirio s njom.

U petak, 23. februara, Klaus Halhuber će biti položen u porodičnu grobnicu u Minhenu. Osim Anemone Valert, na sahranu će doći i njegovo troje dece.

Klaus Halhuber je bio u modnoj industriji od 70-tih godina prošlog veka. Sve je počelo otvaranjem prodavnice u Minhenu 1977. Bilo je to središte lanca trgovina Halhuber, koji je na svom vrhuncu imao više od 220 poslovnica.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track