SRBIJA RAŠIRENIH RUKU DOČEKUJE JAPANSKE INVESTITORE: Premijerka Brnabić na sastanku sa direktorom kompanije "Toyo Tire"
Foto: Printscreen/RTS

SARADNJA

SRBIJA RAŠIRENIH RUKU DOČEKUJE JAPANSKE INVESTITORE: Premijerka Brnabić na sastanku sa direktorom kompanije "Toyo Tire"

InfoBiz -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa generalnim direktorom japanske kompanije Toyo Tire Takašijem Šimicuom.

Japanska kompanija „Toyo Tire Corporation“ je jedan od najvećih svetskih proizvođača automobilskih guma, osnovana 1945. godine.

Premijerka je poručila da su japanske kompanije uvek dobrodošle i da kompanija Toyo Tire može da računa na svaku vrstu podrške Vlade Republike Srbije. Iznela je zadovoljstvo činjenicom da je ova japanska kompanija upravo u Srbiji osnovala svoj prvi proizvodni pogon sa sedištem u Inđiji.

Prema njenim rečima, Srbija pojačano investira u razvoj i primenu veštačke inteligencije i IT tehnologija u industriji, što se pozitivno odražava na saradnju sa japanskim i svim svetskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.

Generalni direktor Takaši Šimicu istakao je značajan napredak fabrike Toyo Tire u Inđiji, koja je svečano otvorena 2022. godine, a vrednost investicije iznosila je skoro 400 miliona evra. On je preneo da ova fabrika može da se pohvali besprekornim kvalitetom proizvoda, koji se najviše izvoze na tržište Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Evropske unije. Takaši Šimicu je izneo posebno zadovoljstvo povodom uspešne saradnje sa Univerzitetom u Novom Sadu, i najavio dodatna ulaganja i investicije u Srbiji.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Japana u Srbiji gospodin Imamura Akira.

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

04:20

BRNABIĆ UŽIVO NA KURIR TV! O EXPO 2027: Sa stvaranjem novog grada naš BDP preći će 92 milijarde! 15. februara čeka nas važna vest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track