USKORO SA TORNIKA DO PRIBOJSKE BANJE NOVOM GONDOLOM: Ukupna dužina biće 14 kilometra, a u planu je izgradnja i ''Zlatnog grada''
Foto: AP

novi projekat

USKORO SA TORNIKA DO PRIBOJSKE BANJE NOVOM GONDOLOM: Ukupna dužina biće 14 kilometra, a u planu je izgradnja i ''Zlatnog grada''

InfoBiz -

Opština Čajetina ima ambiciozne planove koji proističu iz dosadašnje i iz nove Strategije razvoja opštine koja se upravo priprema, a svakako je najvažniji projekat koji nas očekuje nova gondola, koja će kretati sa Tornika i koja će se završavati u Pribojskoj Banji u ukupnoj dužini od oko 14 kilometara.

- Uz to, plan je da oko Ribničkog jezera izgradimo novi centar Zlatibora, takozvani Zlatni grad, što podrazumeva izgradnju golf terena, kao i rezidencijalnih vila i hotela, tako da će ovaj deo naše planine izgledati mnogo modernije i savremenije - objašnjava predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

potrošač, Zlatibor
foto: Shutterstock

Takođe, od jezera ka centru naseljenog mesta Zlatibor grade se sportski tereni, petnaestak u prvoj fazi izgradnje, prvenstveno za pripreme sportskih ekipa. Grubi radovi na pripremi terena su već skoro završeni i u ovoj godini će se raditi na onim finim radovima, tj. na postavljanju svih instalacija, hibridne trave sa veštačkom podlogom, kao i na izgradnji pratećih sadržaja pored samih terena.

- Radimo i na postavljanju novog cevovoda sa Sušičkih vrela, u dužini od 17 kilometara. Već smo uradili prvu polovinu cevovoda i u drugoj polovini godine možemo očekivati da voda sa Sušičkih vrela bude na Кarauli na Zlatiboru - ističe Stamatović.

cevovod
foto: T.Ilić

Prema njegovim rečima sa zvaničnog sajta opštine Čajetina, plan je da završetkom svih tih radova na Zlatiboru može da boravi i milion posetilaca godišnje, što podrazumeva oko deset miliona noćenja. Najposećenija planina Srbije i regiona će se tako svrstati u red najpoznatijih i najposećenijih planinskih turističkih centara Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track