PROJEKAT VREDAN 15 MILIONA EVRA: Evo gde će se graditi moderan akva park, ogorman kompleks na parceli od 6 hektara
Foto: Profimedia

VELELEPNO

PROJEKAT VREDAN 15 MILIONA EVRA: Evo gde će se graditi moderan akva park, ogorman kompleks na parceli od 6 hektara

InfoBiz -

Početkom meseca potvrđeno je da će se u Inđiji graditi dugoočekivani akva park, a Opština je već stavila na javni uvid Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije severoistočne radne zone, u kojoj je gradnja planirana.

Glavna izmena PDR-a koji je izradio zavod za urbanizam Vojvodine, podrazumeva gradnju akva parka i hotela, ali i apartmanskih pansiona, restorana, letnje pozornice, parkova za decu i otvorenih sportskih terena. Kako se vidi iz plana investitora koji je deo dokumenta, predračunska vrednost investicije je 14,8 miliona evra.

Plan, Par, Posao
foto: Profimedia

Tačna lokacija budućeg kompleksa je katastarska parcela 2315/55 površine od 6 ha, na potezu Mala Umka. Kompanija projekat najavljuje kao najveći akva park u Srbiji, sa luksuznim hotelom, velnes i spa centrom, apartmanskim pansionima, zatvorenim i otvorenim bazenima, terenima za fudbal sa veštačkom i prirodnom trafom, po dva košarška, odbojkaška i teniska terena, terenima za odbojku na pesku i mini golf, teretanom, dečjim parkom na otvorenom i igraonicama u objektu, autokampom, letnjom pozornicom i parkingom. Akva park će imati 12 bazena - 5 zatvorenih ispod jedinstvene kupole i 7 bazena na otvorenom. Spoljašnji bazeni planirani su kao mala jezera, dok će unutrađnji imati tobogane.

spasilac na bazenu, bazen
foto: Shutterstock/Cheryl Casey

Hotel Panonske terme prostiraće se na 14.000 m2, imaće 4 sprata sa 110 soba i apartmana sa pogledom na akva park, dva restorana, barove i tri multifunkcionalne kongresne sale. Na krovu hotela nalaziće se krovna terasa sa restoranom i pogledom na Panonsku ravnicu.

REALIZACIJA U TRI FAZE

U prvoj, koja će trajati 30 meseci gradiće se akva park, zatvoreni bazeni pod kupolom površine 1.400 m2 i dva otvorena bazena površine700 m2 i deo hotela sa 40 soba.

U drugoj fazi u periodu od 18 meseci gradiće se dodatnih 5 otvorenih bazena na 1.000 m2 i dogradnja hotela sa još 70 soba.

Zarada, Dizajn, Dizajneri, Arhitektura, Projektovanje, Crtanje, CAD

Treća faza obuhvatiće apartmanske paviljone, auto kamp, letnju pozornicu i sportske terene. Kompleks će uposliti 140 radnika, a moći će da primi od 2.000 do 3.000 kupača dnevno. Voda Sinđelić RUC Ždrelo, registrovana kao porodična firma 2006. godine, do sada je realizovala Mlavske terme u Ždrelu, Soko terme u Sokobanji, Vrnjačke terme u Vrnjačkoj Banji i terme Ozren u Republici Srpskoj.

(Kurir.rs/eKapija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja