VUČIĆ NAJAVIO 10 ODSTO POVEĆANJE PLATA OVOJ GRUPI GRAĐANA: Kažite Malom da je to moja molba
Foto: Zorana Jevtić

VUČIĆ NAJAVIO 10 ODSTO POVEĆANJE PLATA OVOJ GRUPI GRAĐANA: Kažite Malom da je to moja molba

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Palate Srbija.

- Zamolio bih Vladu Srbije da razmotri povećanje plata, jer ne spadaju u javni sektor, rudarima, da mogu da dobiju 10 odsto povećanja. Kažite gospodinu Malom da je to moja molba - kaže on.

Predsednik je istakao i da je EXPO važna stvar za Srbiju.

- Proces izgradnje šipova za EXPO je počeo. Prvog maja kreće izgradnja nacionalnog stadiona, po meni najlepši u Evropi. Želim da vas obavestim da je nivo stranih investicija na rekordnom nivou. Danas su krenule i isplate uvećanih penzija, kreću isplate i minimalne zarade, i uvećanih plata. Nova vest je da krećemo sa isplatom jednokratne novčane pomoći od 25.000 dinara za lica koja imaju retke bolesti, vaučeri za kupovinu lekova od 35.000 dinara i dodela vaučera za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara - najavio je predsednik.

Ulaganja u zdravstvo

- Doneli smo plan, koji je gotovo 400 miliona evra, a to su aparati koje ćemo u naredne dve i po godine da dostavimo širom Srbije. Od novih skenera, mamografa, novih i zamena, magnetne rezonance, ovim smo hteli da pokažemo da brinemo o zdravlju ljudi. Nije dovoljno koliko smo KC izgradili i koliko ćemo da ih izgradimo, već da imamo i najbolju moguću opremu.

Predsednik je najavio i ulaganja u prosvetu, te će se graditi i nove škole u svim mestima gde je to potrebno.

Bonus video:

00:58

Aleksandar Vučić: Imali smo sastanke važne za ceo region

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track