CRNOGORSKI INDUSTRIJSKI DIV SE ČUPA IZ AMBISA: Do sada stigle 4 ponude za zakup fabrike, najozbiljniji igrači Šveđani
Foto: Hinkstock

nastavak rada se bliži?

CRNOGORSKI INDUSTRIJSKI DIV SE ČUPA IZ AMBISA: Do sada stigle 4 ponude za zakup fabrike, najozbiljniji igrači Šveđani

InfoBiz -

Na međunarodni javni poziv za zakup nikšićke Železare stigle su četiri ponude što verovatno nije konačan broj, jer se očekuju i prijave putem pošte, rekao je za Portal RTCG predsednik Upravnog odbora EPCG Milutin Đukanović.

Kako je najavio, otvaranje ponuda zakazano je za utorak u devet sati.

Javni poziv za zakup Železare objavljen je 11. decembra prošle godine, a protekle sedmice je službeno zatvoren. Javnosti je ranije rečeno da će ponudu za zakup Železare Nikšić dostaviti švedski konzorcijum Kvalitetsbig end Uber Nordik.

železara, čelik, Gvožđe, Industrija, Livnica
foto: Reuters

EPCG putem javnog poziva daje u zakup proizvodne kapacitete u firmi kćerci EPCG Železara Nikšić. Kako stoji u pozivu, prednost će pri izboru poslovnog partnera imati firme s tradicijom i iskustvom u proizvodnji kovanih ugljeničnih, legurskih i alatnih čelika.

- Zakupac će imati mogućnost da zakupi proizvodne kapacitete sa potrebnim brojem zaposlenih (izborom iz postojećeg) ili zapošljavanjem novih radnika - navodi se u ranije objavljenom pozivu.

Najam se odobrava na minimalno pet godina uz mogućnost produženja trajanja ugovora.

Rudnik, čelik, Govžđe
foto: Rojters Avg 2014

- Zakup podrazumeva plaćanje mesečne kirije, uz mogućnost preuzimanja dela ili svih radnika EPCG – Železara Nikšić. Broj radnika koji će biti angažovan zavisi o potrebama i proceni ponuđača i trebao bi biti sastavni deo ponude - dodaje se u saopštenju.

MINIMALNI ZAKUP

Minimalni iznos zakupnine koju je potrebno platiti je 30.000 evra mesečno, a njen konačni iznos zavisi o ponudi najamnika na temelju elemenata javnog poziva.

- Daju se u zakup proizvodne i pomoćne hale, proizvodni pogoni, strojevi i pomoćna oprema te druga infrastruktura koja je u funkciji (i predstavlja potporu) za nesmetan razvoj proizvodnih i drugih poslovnih procesa u proizvodnim pogonima Železare - zaključuje se u pozivu.

(Kurir.rs/Poslovni dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track