OTVORENA JE NOVA SAOBRAĆAJNICA U OPŠTINI REKOVAC: Od sada će meštani Dragova biti povezani sa državnim putevima!
Foto: Tanjug

uspešan projekat

OTVORENA JE NOVA SAOBRAĆAJNICA U OPŠTINI REKOVAC: Od sada će meštani Dragova biti povezani sa državnim putevima!

InfoBiz -

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Rekovac Dragiša Tomić otvorili su rekonstruisanu saobraćajnicu u levačkom mestu Dragovu.

Put, za čiju je rekonstrukciju izdvojeno 3,9 miliona dinara, prolazi kroz seosko naselje i povezuje ga sa važnim lokalnim i državnim putevima, a ujedno predstavlja glavnu saobraćajnu vezu ka većim gradskim centrima, školama i kulturno-istorijskim lokalitetima u regionu. Dragovo se nalazi u poznatoj oblasti Levač u Šumadiji, a broji malo više od 300 domaćinstava, stoji u saopštenju Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj.

Ovaj rekonstruisan putni pravac posebno je važan na putu za manastir Kalenić, jedan od najznačajnijih spomenika kulture, kao i za stari grad Županjevac i putne pravce ka ostalim urbanističkim centrima, poput Kragujevca, Kruševca i Jagodine.

Hrvatska, autoput, autobus, saobraćajna nesreća
foto: AP

- Nastavićemo da pomažemo opštini Rekovac i sa ostalim razvojnim projektima, budući da ona spada u izrazito nerazvijene opštine, što znači da im je potrebna još snažnija podrška države i investitora. Ulažemo u ceo pomoravski okrug – ulažemo u Paraćin, Ćupriju, Despotovac, a očekujemo i od drugih opština da apliciraju sa svojim projektima - izjavljuje ministar Edin Đerlek, najavljujući nove razvojne projekte u Rekovcu.

Rekonstruisana saobraćajnica važna je meštanima Dragova i zbog zaštite domaćinstava i privatnih objekata od štete usled izlivanja vode sa puta, naročito u zimskom periodu i tokom većih vremenskih nepogoda.

hiljadu dinara, novac u rukama, dinari, srpski dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije puta u Dragovu, najvećem seoskom naselju u opštini Rekovac, potpisan je u avgustu 2023. godine.

Podsećamo, Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansiralo je ukupno 91 projekat u 2023. godini, a ovo je jedan od 37 projekata u regionu Šumadije i Zapadne Srbije.

kurir.rs/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track