JEDNA NAMIRNICA KONAČNO POJEFTINILA: Posle neverovatnog poskupljenja od 60 odsto, cene polako padaju, POVOLJNIJE je pazariti OVAKO
Foto: Shutterstock, Ilustracija

NAKON ŠOKA...

JEDNA NAMIRNICA KONAČNO POJEFTINILA: Posle neverovatnog poskupljenja od 60 odsto, cene polako padaju, POVOLJNIJE je pazariti OVAKO

InfoBiz -

Cene jaja u Rusiji padaju, u mnogim maloprodajnim marketima se mogu naći za manje od 100 rubalja, što je stanovnicima Rusije u proteklom periodu bilo skupo, prenose "RIA Novosti".

Na primer, u jednoj prodavnici se deset jaja srednje kategorije prodaju za 107 rubalja, međutim onlajn kupovinom se ostvaruje popust pa bi račun bio 75 rubalja.

jaja
foto: Shuterstock

Na jednoj onlajn prodavnici se mogu naći jaja već od 86 rubalja do 90. Međutim, potrošači će najbolje proći ako se okrenu onlajn kupovini, s obzirom da i prodavnica "Megamarket" nudi popust, jaja su 54 rubalja, kao i "Pjatoračka", gde se mogu naći za 75 rubalja.

POSKUPLJENJE VEĆE OD 60%

Prema podacima Federalne državne službe za statistiku "Rosstat", jaja u Rusiji su prošle godine poskupela za 61,35 odsto, a nastavila su da poskupljuju i u novoj godini, iako znatno sporije – od 1. do 9. januara cene su u proseku širom zemlje porasle za 0,8 odsto.

Predsednik Vladimir Putin je skok cena obrazložio većom potražnjom za kojom nije usledila i veća proizvodnja, a vlasti nisu na vreme organizovale uvoz. Međutim, kako navodi ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev, cene stabilizuju jer rastu i domaća proizvodnja, i uvoz.

(Kurir.rs/RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track