HORGOŠ DOBIJA 8 NOVIH TRAKA! U sezoni se čeka i po 3 sata, uskoro će to biti PROŠLOST
Foto: Printscreen/AMSS

VREDNOST RADOVA 2 MILIONA DINARA

HORGOŠ DOBIJA 8 NOVIH TRAKA! U sezoni se čeka i po 3 sata, uskoro će to biti PROŠLOST

InfoBiz -

Svi koji koriste granični prelaz Horgoš moraće da sačekaju do jeseni kako bi lakše i brže ulazili i izlazili iz zemlje pošto je tada planiran završetak radova na njegovoj rekonstrukciji i dogradnji.

Naime, poslednjom izmenom ugovora o javnoj nabavci rok je produžen do 30. septembra 2024. godine, što je godinu dana kasnije u odnosu na prvobitno utvrđen datum.

Rekonstruiše se prelaz i proširuje broj saobraćajnih traka sa 16 na 24, a pored radova na terminalu i samom ulazu i izlazu iz zemlje, projekat obuhvata i radove na prilaznom delu auto-puta.

Da podsetimo, prethodno je sredinom septembra prošle godine rok pomeren sa 30 na 33 meseca, a kao razlozi za poslednji produžetak navedena je potreba za dodatnim radovima.

Horgoš
foto: Carina Srbije

- Zbog Projektnog zadatka separata i izmena projekta za građevinsku dozvolu, izvođač nije u mogućnosti da završi radove iz ugovora - navodi se u izmenama ugovora objavljenim na Portalu javnih nabavki.

Pre ove dve izmene, odnosno produženja roka za izvođenje radova, sredinom prošle godine takođe je izmenjen ugovor, tako što je cena radova povećana za 248,6 miliona dinara.

Prvobitna vrednost posla ugovorena je na 1.740.255.047, a nakon izmena cena je porasla na 1.988.897.637 dinara. Procenjena vrednost javne nabavke prilikom njenog pokretanja bila je 1.566.075.000 dinara.

Izvođač radova je konzorcijum preduzeća koji predvodi Jadran doo iz Beograda.

kurir.rs/ Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja