U PIROTSKOM OKRUGU NIČE NOVI TURISTIČKI KOMPLEKS: U planu dve saune na otvorenom i garaža, a već ima i podrum za odlaganje rakije
Foto: Shutterstock

višenamenski objekat

U PIROTSKOM OKRUGU NIČE NOVI TURISTIČKI KOMPLEKS: U planu dve saune na otvorenom i garaža, a već ima i podrum za odlaganje rakije

InfoBiz -

U planu je da Dimitrovgrad dobije turistički kompleks Gornja Planinica, a tim povodom na javnom uvidu bio je urbanistički projekat.

U planu je gradnja višenamenskog ugostiteljsko-turističkog objekta spratnosti Po+P+0.

Podrumska etaža funkcionalno je rešena kao rakijski podrum sa pomoćnim prostorijama, za šta je predviđeno čuvanje i odležavanje rakije, kao i njeno flaširanje i degustacija.

Bajina Bašta, prepečenica, rakija
foto: Rina

Etaža prizemlja projektovana je tako da se na njoj nalaze više funkcionalnih celina. Projektovan je ulazni hol iz kog može da se pristupi podrumskoj etaži i restoranskoj sali, koja zauzima najveću površinu od svih prostorija na etaži prizemlja. Takođe, ona može biti i višenamenska sala, a preko nje moguće je pristupiti i terasi.

Iz ulaznog hola pristupa se i sanitarnom čvoru, koji ima i toalet za osobe sa invaliditetom, a dalje i drugoj funkcionalnoj celini,u kojoj se nalaze kuhinja, koja je povezana sa restoranom, kancelarija i apartman vlasnika kompleksa, pomoćne prostorije i teretana koja ima nezavistan ulaz sa jugoistočne strane objekta i nije povezana sa ostatkom objekta.

Četiri objekta projektovana su kao smeštajne jedinice za goste kompleksa i spratnosti su P+0.

Posao, Zarada, Inostranstvo, Majstori, Tesari, Zidari, Armirači, Keramičari, Parketari, Zanatlije
foto: Shutterstock

Funkcionalnost je već rešena, tako da je centralno formiran objedinjeni prostor dnevne sobe, kuhinje i trpezarije, koji je putem hodnika u ulaznoj zoni povezan sa jednom spavaćom sobom i kupatilom, koje je prilagođeno za osobe sa invaliditetom. Duž severoistočne i severozapadne strane kompleksa formiran je otvoreni prostor, odnosno trem, kom može da se pristupi preko dnevne ili spavaće sobe.

U planu je izgradnja i dve saune na otvorenom, a ispred ulaza se nalazi pokriveni trem.

Takođe, planirana je i garaža za automobile.

Investitor je privatno lice, a obrađivač plana Arhitektonski studio za projektovanje i konsalting Skizz Architects.

kurir.rs/eKapija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track