POSLE 22 GODINE JUGOSLOVENSKI DIV DOBIO NOVOG VLASNIKA: Evo ko sada gazduje nekadašnjim Titovim gigantom na odličnoj lokaciji
Foto: Promo

od stečaja do licitacije

POSLE 22 GODINE JUGOSLOVENSKI DIV DOBIO NOVOG VLASNIKA: Evo ko sada gazduje nekadašnjim Titovim gigantom na odličnoj lokaciji

InfoBiz -

Građevinsko preduzeće Rad iz Beograda, koje je u stečaju, prodato je kompaniji Delta za oko 954, 29 miliona dinara.

Građevinsko preduzeće Rad je u stečaju još od 2001. godine. Kompanija Delta se javila na konkurs i na licitaciji kupila preduzeće Rad, samim tim i postala vlasnik lokacije i poslovne zgrade, koja još uvek nije dovršena, a sve to u blizini Deltinog poslovnog kompleksa na Novom Beogradu.

Kada se govori o planovima, još uvek su u procesu rešavanja pravnih i urbanističkih pitanja.

- Trenutno se rešavaju pravna pitanja, pre svega procedura oko preuzimanja firme. Zatim, radiće se na urbanističkim uslovima. Tek onda se može raditi na idejnom rešenju - govore iz kompanije.

Delta city
foto: Promo

Ova lokacija je smeštena u neposrednom okruženju Deltinog poslovnog kompleksa. Nedaleko su i Kraun plaza, poslovno sedište Delte, odnosno Delta House, Sava centar, kao i dve poslovne zgrade koje su nekad bile u vlasništvu Geneksa - Apartmani i Mala kula.

- U operativnom smislu, Delta Real Estate ostaje fokusirana na projekat Delta District, između Hajata i zgrade Banca Intesa za koji očekuje da bude prvi novi projekat koji će biti pokrenut - ističu iz kompanije.

Delta city
foto: Promo

Još objekata pod imovinom GP Rad

Kako se navelo u oglasu prodaje stečajnog dužnika, imovina GP Rad čini poslovni prostor na Novom Beogradu, još pet lokala u Beogradu, dva u Obrenovcu, sedam stanova u Beogradu, čak 12 u Boru, dva u Pančevu i jedan stan u Skoplju.

Takođe, navode se i potencijalna prava na zemljište na Pančevačkom putu ukupne površine 18.859 kvadrata, čak devet objekata u Krnjači, ukupne površine 947 kvadrata, garaža na Novom Beogradu i drugo.

kurir.rs/bizportal.rs

Bonus video:

03:34

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA VAŠIM KREDITOM UKOLIKO BANKA ODE U STEČAJ! Uzelac razotkrio sve nedoumice: Banke imaju CRNE LISTE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track