EVO KAKO DA REFINANSIRATE STAMBENI KREDIT: Ušteda i do 9.000 €, a OVO su jednostavni načini da to iskoristite!
Foto: Thinkstock

pogodnosti banke

EVO KAKO DA REFINANSIRATE STAMBENI KREDIT: Ušteda i do 9.000 €, a OVO su jednostavni načini da to iskoristite!

InfoBiz -

Može se reći da stambeni kredit spada u naše verne životne saputnike. Jednom kada ga odaberemo i kupimo od banke, najčešće ga isplaćujemo do naših zrelih godina života. Kada je već tako, zašto ne bismo našli način i uštedeli bar 30 evra mesečno, što na kraju godine ispadne 360 evra koje smo sačuvali.

Ako uzmemo u obzir da stambeni kredit otplaćujemo 25 godina, za to vreme bismo ovom logikom sačuvali čak 9.000 evra.

Nije reč o maloj uštedi, s obzirom na vreme u kome živimo, a veliki broj ljudi u Srbiji čak i ne zna za ovu pogodnost ili se veoma retko odlučuju da je iskoriste.

banka, kredit
foto: Shutterstock

Šta je refinansiranje stambenog kredita?

Refinansiranje kredita je situacija u kojoj se druga banka obavezuje da će isplatiti ceo iznos vašeg stambenog kredita onoj banci kod koje ste podigli kredit. Na ovaj način ne izbegavate i dalje otplaćivanje kredita, već nastavljate istu obavezu, samo uz nešto manji iznos rate, čime tokom godina skupljate i ozbiljnu sumu novca. Dakle, tehnički gledano, da biste refinansirali stambeni kredit, banke se služe drugim stambenim kreditom, a ne kreditom za refinansiranje, kako se možda čini na prvi pogled.

banka, novac, kredit
foto: Profimedia

Na internetu se nudi niz saveta i jeftinijih opcija, pomoću kojih, tokom perioda otplate, možete da uštedite značajnu svotu novca.

Takođe, nižu kamatu moguće je ostvariti i u svojoj matičnoj banci, ukoliko donesete bolju ponudu druge banke i objasnite da želite da pređete kod onih što nude povoljnije uslove. Zbog toga banka nekad može da odluči da vam ponudi pogodnost smanjenja kamate za 1 odsto.

kurir.rs/kamatica.com

Bonus video:

01:41

STRUČNJAK IZNEO PODATKE O KOLIČINI NEKRETNINA KUPLJENIH NA KREDIT! Stamenković: Podizanje kamatnih stopa imalo je veliki uticaj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track