KOPAONIK BIZNIS FORUM OD 3. DO 6. MARTA: Evo ko će biti specijalni gost, priznati je SVETSKI stručnjak sa Kolumbija univerziteta
Foto: Promo

u korak sa svetom

KOPAONIK BIZNIS FORUM OD 3. DO 6. MARTA: Evo ko će biti specijalni gost, priznati je SVETSKI stručnjak sa Kolumbija univerziteta

InfoBiz -

Izazovi neizvesne budućnosti, centralna je tema predstojećeg Kopaonik biznis foruma, koji će se održati od 3. do 6. marta 2024. u Kongresnom centru hotela Grand Kopaonik na Kopaoniku. Tokom četiri dana biće održane 36 panel diskusije, kao i tri plenarne sesije i četiri specijalna događaja.

Na Forumu će učestvovati više od 200 govornika iz akademske zajednice, politike, poslovnog menadžmenta, međunarodnog finansijskog sektora, diplomatije. Specijalni gost na forumu biće Džefri Saks, profesor sa Kolumbija univerziteta, koji je svetski priznati ekspert iz oblasti održivog razvoja. Pored g.Saksa na Forumu će se učesnicima obratiti i Ivailo Izvorski, glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju.

Kopaonik biznis forum započeće tzv. nultim danom, 3.marta, u okviru kojeg će biti predstavljene makroekonomske prognoze za Zapadni Balkan i Srbiju u 2024. godini. Pored toga, biće prezentovano i najnovije istraživanje koje se odnosi na Index korporativne reputacije različitih industrija u Srbiji. Nadalje, razgovaraće se o kreativnim industrijama, a dan će biti završen sa dva panela koja su tradicionalno posvećeni Inicijativi Digitalna Srbija.

Kopaonik biznis forum, srpski Davos
foto: Dado Đilas

Prvog dana, 4. marta, Forum će biti svečano otvoren uvodnim izlaganjima guvernera Narodne banke Srbije i ministra finansija, nakon čega je predviđeno obraćanje specijalnog gosta Izvorskog, kao i obraćanje šefa misije IMF za Srbiju, Donala Mcgetigena. U nastavku razgovaraće se o izgledima za proširenje EU na zemlje Zapadnog Balkana, a neće izostati ni teme koje se odnose na digitalnu transformaciju, klimatske promene, regionalnu saradnju zemalja Zapadnog Balkana. Analiziraće se i teme koje se odnose na budućnost automobilske industrije, promene u industriji osiguranja, problem nedostatka kvalitetne radne snage, nedovoljne konkurentnosti srpske privrede. Na kraju, obratiće se specijalni gost KBF 2024, profesor Džefri Saks.

Drugi dan, 5. mart, rezervisan je za energetsku tranziciju, infrastrukturna ulaganja u uslovima rastućih kamatnih stopa, transformaciju finansijskog sektora, konkurentnost izvozno orijentisanih malih i srednjih preduzeća, probleme ekonomske migracije, obrazovanje 4.0. U poslepodnevnom terminu govoriće se o cirkularnoj ekonomiji, o mestu sporta u biznisu i društvu. Takođe, razmatraće se i teme koje se odnose na žene lidere, reforme za dostizanje visoko prinosne ekonomije. Analiziraće se i izazovi u poljoprivredi, bankarstvu, real estate sektoru. Na Forumu će biti predstavljene i četiri uspešne priče mladih preduzetnika, a biće zatvoren intervjuom sa našim uspešnim privrednikom Miroslavom Miškovićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track