DO STANA SE I DALJE MOŽE UZ SUBVENCIJU DRŽAVE: Ovo pravo dosad su ostvarile 552 majke, DVA USLOVA SU KLJUČNA
Foto: Kurir

podrška porodicama

DO STANA SE I DALJE MOŽE UZ SUBVENCIJU DRŽAVE: Ovo pravo dosad su ostvarile 552 majke, DVA USLOVA SU KLJUČNA

Nekretnine -

Pravo na subvenciju za kupovinu prve nekretnine po osnovu rođenja deteta do sada su ostvarile 552 majke, izjavila je ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić prilikom posete porodici Ivane Mirosavljević iz Obrenovca, koja je kupila stan uz podršku države.

- Ponosni smo na ovu meru naše države, koja je jedna od najznačajnijih pronatalitetnih mera. Momenat kada porodica kupi kuću ili stan je sigurno jedan od najznačajnijih trenutaka u životu i jako smo srećni što je država u mogućnosti da na ovaj način podrži porodice sa decom - istakla je ministarka Kisić.

Prof. dr Kisić je podsetila da pravo na ovu subvenciju – bespovratnih 20 odsto od procenjene vrednosti nekretnine imaju sve žene koje rode dete u našoj zemlji, bez obzira na to koliko imaju godina, koje je dete po redu, da li su u radnom odnosu ili ne, da li su u braku ili ne. Uslov za dobijanje ove subvencije jeste da beba ima do godinu dana, kao i da majke nisu vlasnice nekretnine na području naše države.

Darija Kisić
foto: Kurir

- Nadam se da će se još više majki prijaviti za ovu vrstu podrške naše države, jer će to značiti da se rađa sve više dece. Sve što radimo i gradimo je za dobrobit naše dece i da nas bude što više -poručila je Kisić.

Ivana Mirosavljević, majka dva dečaka, rekla je da je uz podršku države uspela da kupi stan i tako svojoj porodici omogući krov nad glavom, kao i da nije bilo komplikovano prikupiti potrebne papire. U zakonskom roku od 60 dana mi je javljeno da nam je odobrena subvencija, navela je Ivana Mirosavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja