RUSI ŠIRE PROIZVODNJU I NA AFRIKU: Sklopljenim sporazumom poznati, dugovečan automobil proizvodiće se i u OVOJ velikoj državi!
Foto: Lada

novi sporazum

RUSI ŠIRE PROIZVODNJU I NA AFRIKU: Sklopljenim sporazumom poznati, dugovečan automobil proizvodiće se i u OVOJ velikoj državi!

InfoBiz -

Ruska kompanija Lada Eksport, koja je izvozni partner koncerna AvtoVAZ, sklopila je ugovor sa Ethio Engineering Group za proizvodnju automobila Lada u Etiopiji, što je i saopštila Federalna agencija za korišćenje resursa (Rosnedra) na kraju rusko-etiopskog poslovnog foruma i međuvladine komisije.

- U prisustvu direktora Rosnedra, Evgenija Petrova, Lada Eksport JSC i Ethio Engineering Group potpisali su sporazum o sklapanju i proizvodnji ruskih automobila u Etiopiji - navodi ruska agencija.

lada
foto: Shutterstock/Irsan Ianushis

Na ceremoniji potpisivanja sporazuma pojavili su se predstavnik etiopskog Ministarstva spoljnih poslova, generalni direktor Ethio Engineering Group Sulejman Dedefo i direktor izvoza AvtoVAZ-a Ilja Savinov.

U ovoj godini, AvtoVAZ promenio je svoj plan prodaje Lade u inostranstvu. Ova kompanija je imala plan da izveze oko 30.000 automobila za godinu dana. Nakon mesec dana, direktor AvtoVAZ-a Maksim Sokolov, najavio je da će proizvođač isporučiti 20.000 automobila u druge zemlje. Do leta, prognoza se promenila 10-15.000.

kurir.rs/eKapija.com/Sputnik

Bonus video:

01:08

Počinje proizvodnja električnih automobila u Kragujevcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track