VESIĆ URUČIO NAGRADU 4 MILIONITOJ PUTNICI ER SRBIJE: Ovo je treći rezultat po broju putnika u istoriji! Za Viktoriju VREDAN POKLON
Foto: Printscreen/Instagram/air_serbia

VESIĆ URUČIO NAGRADU 4 MILIONITOJ PUTNICI ER SRBIJE: Ovo je treći rezultat po broju putnika u istoriji! Za Viktoriju VREDAN POKLON

InfoBiz -

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija prevezla je 4 miliona putnika ove godine! Tim povodom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić je na beogradskom aerodromu uručio poklon jubilarnoj putnici.

- U 97 godina dugoj istoriji naše avio-kompanije koja se zvala prvo "Aeroput", pa "Jat", pa "Er Srbija", ovo je treći rezultat po broju putnika u istoriji", rekao je Vesić.

"Četiri miliona vas je od početka 2023. letelo Er Srbijom"

"Stižu lepe vesti iz kokpita našeg aviona – danas je Er Srbija prevezla svog četirimilionitog putnika od početka 2023. godine! To je najveći broj putnika od kada poslujemo pod imenom AirSerbia i jedan od tri najbolja rezultata nacionalne avio-kompanije od osnivanja 1927. godine.

Jubilarnu putnicu Viktoriju L. na šalteru za prijavu na let beogradskog aerodroma dočekali su generalni direktor Er Srbije Jirži Marek i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Viktoriji je uručen vredan poklon od Er Srbije vaučer za dve besplatne povratne avio-karte u biznis klasi do bilo koje od preko 80 destinacija u mreži srpske nacionalne avio-kompanije.

Hvala vam što ste deo našeg razvoja i što putujete sa nama svakog dana pod zastavom Srbije. Nastavljamo zajedno ka novim visinama", objavljeno je na zvaničnom Instagram profilu "airserbia".

Zajedno sa Vesićem, vaučer za dve povratne karte u biznis klasi do bilo koje destinacije u mreži Er Srbije, putnici je uručio i direktor te avio kompanije Jirži Marek.

Vesić je rekao da će sa aerodroma "Nikola Tesla" ove godine biti prevezeno oko osam miliona putnika i da očekuje da će, kada bude rekonstrusan, imati još veći broj putnika.

- To pokazuje koliko je Er Srbija stabilna kompanija i zašto je ponos naše zemlje - rekao je Vesić.

Podsetimo, Er Srbija je tokom novembra prevezla ukupno 298.322 putnika, što je porast od 39 odsto u odnosu na isti mesec 2022. godine i 60 odsto više u poređenju sa do sada rekordnom 2019. godinom.

Srpska nacionalna avio-kompanija obavila je 3.560 letova iz Beograda, Niša i Kraljeva, što je povećanje od 40 odsto u odnosu na novembar prošle godine i 54 procenta u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu.

U novembru, koji je bio sedamnaesti uzastopni rekordni mesec Er Srbije, najpopularnije destinacije u regionu bile su Podgorica i Tivat, u Zapadnoj Evropi Cirih, Pariz, Rim i Milano, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Atine i Barselone.

Bonus video:

12:10

Ministar Goran Vesić o značaju obilaznice i budućim planovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track