ČUVENO ZAGORSKO PECIVO MESIĆE SE U SRBIJI: Hrvatska firma seli proizvodnju kod nas, radnicima ponudili da proizvode sladoled
Foto: Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia

selidba

ČUVENO ZAGORSKO PECIVO MESIĆE SE U SRBIJI: Hrvatska firma seli proizvodnju kod nas, radnicima ponudili da proizvode sladoled

InfoBiz -

Hrvatska firma Ledo seli liniju za proizvodnju testa iz Zagreba u Srbiju, odnosno Frikom, čiji je vlasnik takođe Nomad Foods. Zaposlenima je ponudila prelazak u pogon za proizvodnju sladoleda.

Razlog za preseljenje linije za testo, kako je ranije objavljeno, je nedostatak prostora za četiri miliona evra vredne mašine koji će proizvoditi sladoled King. Mašine za proizvodnju ovog sladoleda biće instalirane naredne godine na mestu gde je smeštena linija za proizvodnju testa, saopšteno je iz firme Ledo.

Naveli su da na liniji za proizvodnju testa u Zagrebu trenutno radi 45 zaposlenih, te da uprkos proširenju pogona za proizvodnju sladoleda, kompaniji je u interesu da zadrži radnike ako prihvate nova radna mesta.

Predsednik sindikata PPDIV Denis Paradiš navodi da ne spori pravo vlasnika na poslovnu odluku o preseljenju dela proizvodnje u Frikom, ali mu je, kako tvrdi, pomalo komično da će se "Zagorski štrukli" proizvoditi u Srbiji.

kurir.rs/Hina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track