Srbija regionalni centar privrede Indonezije?!

Srbija regionalni centar privrede Indonezije?!

InfoBiz -
Verujem da će na sutrašnjem Poslovnom forumu privrednici Indonezije i Srbije napraviti kvalitetne kontakte koji će rezultirati novim poslovima i ugovorima, rekao je predsednik PKS

BEOGRAD - Privredna komora Srbije (PKS) podržava ideju da centar privrede Indonezije za jugoistočnu Evropu bude u Beogradu, izjavio je danas predsednik PKS Miloš Bugarin.

Bugarin je na sastanku sa članovima državno-privredne delegacije Indonezije rekao da uslovi za jačanje saradnje postoje naročito u proizvodnji hrane, industriji tekstila, proizvoda od kaučuka. Istakao je i potrebe konditorske industrije Srbije za palminim uljem, kakaom i drugim sirovinama koje proizvodi Indonezija, piše u saopštenju PKS. Kako je rekao, privreda Indonezije je brzorastuća ekonomija, koju nije zahvatila ekonomska kriza, već je imala ozbiljan rast i u najtežim godinama recesije. Srbija je zemlja sa malim obimom ekonomije ali sa dobrim geostrateškim položajem, rekao je predsednik PKS.

"Verujem da će na sutrašnjem Poslovnom forumu privrednici Indonezije i Srbije napraviti kvalitetne kontakte koji će rezultirati novim poslovima i ugovorima", rekao je predsednik PKS. Bugarin je izrazio zadovoljstvo što su u indonežanskoj delegaciji i predstavnici velike Mandiri banke, a prošle nedelje Srbiju su posetili predstavnici Eksim banke za Indoneziju.

Predstavnik Privredne komora Indonezije Kris Solista rekao je da poseta ima dva cilja: obnavljanje sporazuma o saradnji komora i poveživanje privrednike dve zemlje radi razgovora o saradnji u trgovini i investicijama u obe zemlje. U okviru dvodnevne posete državno-privredne delegacije Indonezije Srbiji, sutra se u PKS održava Poslovni forum.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja