OD NOVE GODINE UKIDA SE JEDNA PAORSKA NAKNADA: Ko ne plati stare dugove stiže mu rešenje sa zateznom kamatom!
Foto: Dado Đilas

poljoprivreda

OD NOVE GODINE UKIDA SE JEDNA PAORSKA NAKNADA: Ko ne plati stare dugove stiže mu rešenje sa zateznom kamatom!

InfoBiz -

Naknade za odvodnjavanje za 2023. umanjuju se za 50 odsto vlasnicima, odnosno korisnicima zemljišta i objekata na melioracionom području određenom u skladu sa zakonom, kao i da oni od 1. januara naredne godine neće biti obveznici plaćanja te naknade.

Poljoprivrednici će u narednom periodu dobiti nova rešenja u kojima je utvrđen iznos naknade za odvodnjavanje za 2023, koji će biti dužni da plate u roku od 15 dana od dana dostavljanja novog rešenja za ovu godinu. Ako ne postupe po navedenom rešenju, odnosno, ne plate utvrđeni iznos obračunavaće im se zatezna kamata.

- Ovo umanjenje, kao prestanak obaveze plaćanja naknade za odvodnjavanje ud 1. januara 2024, propisano Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o naknadama zakorišćenje javnih dobara koji je stupio na snagu 4. novembra ove godine. Umanjenje plaćanja za 2023.odnosi se na zemljišta upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, objekte upisane u Centralni registar objekata u skladu sa zakonom kojim se uređuje bezbednost hrane - stoji u saopštenju ministarstva.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track