SINIŠA MALI O IZJAVAMA DUŠANA NIKEZIĆA: "Opoziciju u predizobrnoj kampanji EKSPO žulja i boli, jednako kao izborni poraz 2012."
Foto: Printscreen/RTS

reagovanje

SINIŠA MALI O IZJAVAMA DUŠANA NIKEZIĆA: "Opoziciju u predizobrnoj kampanji EKSPO žulja i boli, jednako kao izborni poraz 2012."

InfoBiz -

Sasvim je očekivano, sada kada je ozvaničena predizborna trka u Srbiji, da ćemo u narednih 45 dana biti zatrpani predizbornim glupostima opozicije. Čak, sasvim je realno da ćemo biti svedoci njihovog EKSPOnencijalog rasta, smatra Siniša Mali, potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija.

- Evo već danas se Dušan Nikezić, potpredsednik SSP-a, naglas pita da li je EKSPO isplativ i zašto onda Vlada Srbije subvencioniše do 20 odsto vrednosti investicije za izgradnju hotela. Pre toga, naši građani bi morali da se zapitaju da li uopšte treba posvećivati vreme nekome toliko površnom da ni vesti detaljno ne pročita. Jer, Vlada nije ograničila izgradnju novih hotela na EKSPO lokaciji u Surčinu, već je jasno naznačeno za izgradnju hotela u čitavom beogradskom regionu, dok je uveliko ma snazi Uredba koja podstiče ulaganje u hotelijersku industriju u klimatskim i banjskim čitave Srbije, jer do 2027. moramo da proširimo smeštajne kapacitete kako bismo primili veliki broj gostiju u kratkom roku.

Dušan Nikezić
foto: BETA/Amir Hamzagić

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić pitao je, naime, ministra Malog zašto država subvencioniše do 20 odsto investicija u hotele za Ekspo 2027, ako će "ukupan ekonomski efekat biti oko 1,1 milijarda evra, a hotelijerstvo, ugostiteljstvo, bukvalno će sve da procveta".

- Valjda se hotelski lanci već utrkuju da plate za šansu da grade hotele na lokaciji koja će, kako kažete, postati "centar sveta" - poručio je Nikezić.

Po njemu vlast treba da se dogovori šta poručuje građanima: „Ili je Ekspo 2027 neisplativ projekat, čak i za hotelijerstvo, pa su neophodne državne subvencije, ili su i te subvencije samo deo plana da kroz Ekspo 2027, mimo Zakona o javnim nabavkama, izvučete još koju milijardu evra državnog novca?“

Ministar Mali se pposle ovih navoda pita u kom to univerzumu bilo koji čovek, a ne neko ko se predstavlja kao ekonomski stručnjak i daje predloge za upravljanje srpskim javnim finansijama, može i da pomisili, a tek se zapita da li je isplativo da se u Srbiju slije ceo svet, više od tri miliona ljudi koji će ovde platiti noćenje, jesti u našim restoranima, kupiti suvenire, sklopiti poslove i dalje u svet poneti lepe priče iz gostoljubive Srbije...

- Jasno mi je da opoziciju u doba predizobrne kampanje EKSPO žulja i boli, gotovo jednako kao izborni poraz 2012. jer je toliko velika stvar za Srbiju što će nam tada doći svet da ne postoji projekat, niti ideja koja bi mu parirala, naročito u predizbornoj kampanji - nastavio je Mali.

Ministar je naveo da je svima jasno da ih boli jer podseća na tu 2012. i jasno pokazuje kako ćemo imati reprizu opozicionih boli i ove 2023. godine, 17. decembra.

- Ni 11 godina kasnije nekadašnja vlast, a današnja opozicija predvođena Draganom Đilasom, nije uspela ni da shvati kako je to SNS ekonomski preporodio Srbiju, kako smo doveli investitore, otvorili radna mesta, podigli plate i penzije, zavredeli međunarodni ugled, kako smo eksponencijalno rasli u svakom ekonomskom segmentu u poslednjoj deceniji.

kurir.rs

Bonus video:

03:20

POSTOJAO JE SPORAZUM IZMEĐU VLASTI I OPOZICIJE?! Vuletić otkrio u koje 3 situacije se raspisuju VANDREDNI IZBORI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track