RUŠE SE NAPUŠTENI OBJEKTI U CENTRU BEOGRADA: Zgrada dva puta gorela, umesto nje niče velelepni kompleks! VIDEO, FOTO
Foto: Privatna Arhiva

novi izgled

RUŠE SE NAPUŠTENI OBJEKTI U CENTRU BEOGRADA: Zgrada dva puta gorela, umesto nje niče velelepni kompleks! VIDEO, FOTO

InfoBiz -

Prošle godine u novembru i decembru, u napuštenim objektima u Bulevaru despota Stefana, došlo do dva velika požara koja su zahvatila fabričke hale kompleksa Sutjeska i Galenika. Danas, skoro godinu dana kasnije, počelo je rušenje kompleksa koji se prostire na 60.000 kvadratnih metara, gde su se nalazile, gorepomenute, zgrade nekadašnje firme za proizvodnju medicinskih uređaja Sutjeska, ICN Galenika i Beogradskog pamučnog kombinata.

Na licu mesta nalaze se građevinske mašine koje ruše zgrade, uklanjaju objekte i spremaju teren za projekat nazvan "Delta Land". Kako su najavili iz kompanije "Delta Real Estate" planirana je izgradnja najsavremenijeg mešovitog objekta (mixed-use koncept) koji će činiti jedinstveni poslovni, komercijalni i stambeni prostori. Kompleks od 60.000 kvadratnih metara mogao bi, takođe, biti iskorišćen za izgradnju novog Studentskog grada, a ceo prostor nalazi se između ulica Mitropolita Petra, Cvijićeve, Vilinih voda i Dunavske.

Bulevar despota Stefana
foto: Privatna Arhiva

Kako su najavili na sajtu kompanije, oni će zajedno sa novim projektima drugih investitora, oplemeniti lice tog dela Beograda. Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, vlasnik ove parcele je biznismen Miroslav Mišković. Tačnije, vlasnik je firma "Delta Real Estate", na čijem je on čelu.

"Delta Real Estate", je potvrdila Mondu da su počele određene aktivnosti na pomenutoj lokaciji i objasnili o čemu se tačno radi.

delta kompleks
foto: printscreen

"Na parceli u Ulici despota Stefana kompanija Delta Real Estate realizuje pripremne radove u skladu sa dozvolama koje su dobijene od nadležnih organa. U ovom trenutku reč je o pripremnim radovima za rekonstrukciju dva objekta koji su zaštićeni odlukom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, odnosno o rušenju jednog objekta, na lokaciji do Poenkaerove ulice, za koji postoji rešenje nadležnih organa", navode iz "Delta Real Estate" kompanije i dodaju:

00:27

rusenje u bul despota stefana

"Za sve ostale radove, odnosno rušenje preostalih objekata, čekaju se odgovarajuće dozvole, posle čega će biti moguće planirati dinamiku izvođenja. Na lokaciji u Ulici despota Stefana kompanija Delta Real Estate planira izgradnju takozvanog mixed use koncepta, sa stambenim, kancelarijskim i retail prostorima. Prema trenutnim planovima naziv projekta je Delta Land, ukupna kvadratura oko 270.000m2, ali ovi podaci su podložni izmenama u skladu sa dinamikom dobijanja dozvola i razvojem lokacije".

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track