DRŽAVA DAJE POMOĆ OD 34.000 DINARA, PRIJAVA OD 6. DO 24. NOVEMBRA! Ovo su uslovi i važno je da budete mlađi od ovog godišta!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

RFZO je veoma aktivan u programu "Moja prva plata"

DRŽAVA DAJE POMOĆ OD 34.000 DINARA, PRIJAVA OD 6. DO 24. NOVEMBRA! Ovo su uslovi i važno je da budete mlađi od ovog godišta!

InfoBiz -

Republički fond za zdravstveno osiguranje zaposlio je u filijalama i ispostavama širom Srbije 72 mladih koji su prošli obuku u okviru programa Vlade Srbije "Moja prva plata".

Njima je danas ugovore o zaposlenju uručila prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka RFZO, koja je istakla da je uz programe zapošljavanja najboljih diplomaca medicine i srednjih medicinskih škola, ovo još jedan državni projekat u zdravstvu koji daje šansu mladima da kroz devetomesečno stručno osposobljavanje steknu radno iskustvo i dobiju posao.

Moja prva plata je značajan projekat za mlade ljude
Moja prva plata je značajan projekat za mlade ljudefoto: Shutterstock

Na poziv RFZO prijavilo se više od 600 kandidata, selekciju stručne komisije prošlo je njih 121, obuku je završilo 89, a posao je dobilo njih 72 i oni će raditi u nekoj od 29 filijala i 135 ispostava RFZO širom Srbije. Posao su dobili kandidati sa srednjom stručnom spremom, kao i diplomirani pravnici i ekonomisti. Pravo učešća u ovom programu čiji je cilj da podstakne zapošljavanje mladih, imali su mlađi od 30 godina (rođeni posle oktobra 1993.), sa završenom srednjom školom ili fakultetom, sa manje od šest meseci iskustva u struci i bez položenog stručnog ispita.

Sanja Radojević Škodrić
Sanja Radojević Škodrićfoto: RFZO

Cilj programa koji se realizuje posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje jeste da mladima pruži priliku za sticanje prvog radnog iskustva, a da istovremeno pomogne poslodavcima iz privatnog i javnog sektora da reše problem nedostatka stručnog kadra.

OBAVEZE NSZ

Svi koji učestvuju u programu "Moja prva plata" dobijaće mesečnu naknadu i to:

  • 28.000 dinara sa srednjoškolskom diplomom
  • 34.000 dinara sa fakultetskom diplomom
  • svi imaju pravo na uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, u skladu sa zakonom

RFZO učestvuje i u novom ciklusu programa Moja prva plata i poziva sve koji ispunjavaju uslove da se preko portala Moja prva plata prijave za učešće već sledećeg meseca, od 6. do 24. novembra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja