MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ: Energetski sistem spreman za početak grejne sezone
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ: Energetski sistem spreman za početak grejne sezone

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da su u "Elektroprivredi Srbije" (EPS) završeni najvažniji remonti proizvodnih kapaciteta, kao i da su "deponije i akumulacije" na visokom nivou, zbog čega je ocenila da je energetski sistem spreman za početak grejne sezone.

Đedović Handanović je za današnju Politiku rekla da su "akumulacije na nivou 600 gigavat-časova, a zalihe uglja na deponijama termoelektrana premašile su dva miliona tona".

"Očekujemo da EPS energetske potrebe građana i privrede Srbije pokrije iz svoje proizvodnje i osigura bezbedno snabdevanje za građane i privredu Srbije", kazala je ona.

Ministarka je rekla i da je "omogućeno i sigurno snabdevanje prirodnim gasom za predstojeću grenu sezonu, kao i rezerve ovog energenta u skladištima u Banatskom Dvoru i Mađarskoj - ukupno više od 680 miliona kubnih metara".

"U sistemima daljinskog grejanja, prema dostavljenim izveštajima, izvršene su sve neophodne pripreme i remonti proizvodnih i distributivnih mreža i obezbeđene dovoljne količine energenata za početak grejne sezone 2023. - 2024.", rekla je ministarka Đedović Handanović.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track