JEFTINIJI INTERNET U ZEMLJAMA ŠIROM EVROPE! Štiklica Pecovski: Prioritet je da do 2028. godine cene budu približne domaćim cenama
Foto: Shutterstock

kurir tv

JEFTINIJI INTERNET U ZEMLJAMA ŠIROM EVROPE! Štiklica Pecovski: Prioritet je da do 2028. godine cene budu približne domaćim cenama

InfoBiz -

Od prvog oktobra je i zvanično stupila na snagu deklaracija o romingu između Evropske Unije i Zapadnog Balkana. Ovo znači da ćemo od sada jeftinije plaćati internet u zemljama širom Evrope.

Dragaan Štiklica Pecovski
foto: Kurir tv

Vest koja je obradovala mnoge je to da će građani Srbije od sada internet plaćati jeftinije kada putuju u zemlje Evrope. Uspeh Deklaracije o romingu govori o napretku regionalne saradnje, koja menja komunikaciju na bolje. Prioritet je da do 2028. godine cene u romingu budu približene domaćim cenama.

01:03

Jeftiniji internet u zemljama širom Evrope

Dragana Štiklica Pecovski, Direktor sektora za unapređenje procesa objasnila je kako će sada funkcionisati i biti domaće cene.

Vest koja je obradovala mnoge je ta da će građani Srbije od sada plaćati internet jeftinije dok putuju po zemljama Evrope. Uspeh deklaracije o roamingu govori o napretku regionalne saradnje koja poboljšava komunikaciju. Prioritet je da do 2028. godine cene u romingu budu približne domaćim cenama.

- Svi volimo da putujemo, ali naravno ne volimo da se suočavamo sa nepredviđenim troškovima ili visokim cenama roaminga, što je uvek bila stavka koja nas brinula kada smo van Srbije.

Deklaracija koju pominjemo definiše cenu jednog gigabajta na 18 evra. Kod nas, cene zavise od paketa i dodataka koje korisnici izaberu za roaming i variraju između 600 i 1000 dinara - ispričala je Štiklica Pecovski.

Osim ove deklaracije, još uvek je na snazi inicijativa koja je stupila na snagu u okviru Otvorenog Balkana, a odnosi se na usluge sa minimalnom ili bez dodatne naknade između Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije i Severne Makedonije.

Kurir.rs / Tamara Stanković

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:32

Marko na vezi sa Lunom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track