Najnovije vesti

EVO KADA STIŽE STRUJA U ŠID: Još 10.000 potrošača van sistema, nema razloga za brigu, ekipe rade u tri smene!
Foto: Kurir

ministarka obećala

EVO KADA STIŽE STRUJA U ŠID: Još 10.000 potrošača van sistema, nema razloga za brigu, ekipe rade u tri smene!

InfoBiz - 14:16h

Najkasnije do kraja dana ili sutra ujutru, u zavisnosti od dela teritorije na kojoj žive, svi potrošači u Šidu ponovo će imati struju, rekla je Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike posle sastanka sa predsednikom opštine Šid i direktorima „Elektromreže Srbije“ i „Elektrodistribucije Srbije“ i obilaska radova na terenu.

Đedović Handanović je obišla opštinu Šid, gde je usled vremenskih nepogoda oko 11.000 građana ostalo bez napajanja električnom energijom i gde su u toku radovi koji će omogućiti da u najkraćem roku građani ponovo imaju uredno snabdevanje strujom.

kurir
foto: Kurir

- Deo problema rešen je agregatima koje su obezbedila energetska preduzeća i državne institucije. Brzom reakcijom nadležnih službi, obezbeđeno je stabilno vodosnabdevanje odmah juče ujutru, a svi vrtići, škole, sud, velike trgovine, pošta, imaju struju. Trenutno je blizu 10.000 kupaca bez snabdevanja električnom energijom, za koje očekujemo da večeras ili sutra ujutru, u zavisnosti od vremenskih prilika, imaju uredno snabdevanje električnom energijom - rekla je Đedović Handanović.

Ona je istakla da je havarija sanirana u rekordnom roku, i izrazila zahvalnost ekipama EMS iz cele Srbije koje su istog momenta angažovane i danonoćno su na terenu.

kurir
foto: Kurir

- Ekipe rade u tri smene, radovi ne prestaju nijednog trenutka, u otežanim vremenskim uslovima, a izvode se na visini od 36 metara. Hvala radnicima koji su pokazali veliku požrtvovanost i hvala građanima na strpljenju, a posebno, jer su i sami doprineli da se šteta brže sanira jer su radnicima prokrčili put do mesta havarije", dodala je ministarka.

kurir
foto: Kurir

Ona je dodala da energetska preduzeća i Ministarstvo prate situaciju i u drugim delovima Srbije, gde su jake padavine naročito tokom noći prouzrokovale prolazne kvarove koji će biti otklonjeni u najkraćem roku.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track