BERLUSKONI JASNO IZRAZIO SVOJE ŽELJE Deca bivšeg italijanskog premijera se dogovorila: Ovako se deli carstvo VREDNO 7 MILIJARDI €
Foto: Matteo Rossetti / Zuma Press / Profimedia

BERLUSKONI JASNO IZRAZIO SVOJE ŽELJE Deca bivšeg italijanskog premijera se dogovorila: Ovako se deli carstvo VREDNO 7 MILIJARDI €

InfoBiz -

Petoro dece bivšeg italijanskog premijera, Silvija Berluskonija, postiglo je dogovor o testamentu pokojnog milijardera, a dvoje najstarije dece formalno je preuzelo kontrolu nad očevim poslovnim carstvom vrednim sedam milijardi evra.

"Marina i Pjer Silvio Berluskoni zajedno dobijaju indirektnu kontrolu nad grupom Fininvest SpA, jasno obezbeđujući njegovu stabilnost i kontinuitet upravljanja", navodi se u saopštenju porodičnog holdinga.

Od Berluskonijeve smrti 12. juna, advokati i konsultanti su radili na razjašnjavanju mnogih aspekata i vrednosti imovine finansijskog magnata, prenosi Corriere della Sera.

Svo petoro dece bivšeg premijera prihvatilo je očevo nasleđe, u skladu sa njegovim poslednjim željama, navodi se u saopštenju.

"Marina, Pjer Silvio, Barbara, Eleonora i Luiđi Berluskoni objavljuju da su prihvatili nasleđe svog oca, tumačeći njegove poslednje želje u potpunoj harmoniji, kako bi odali počast sećanju na svog oca sa dubokom zahvalnošću, inspirisani njegovom ogromnom velikodušnošću", navodi se u saopštenju.

Silvio Berluskoni
foto: EPA / Riccardo Antimiani

Berluskoni je krajnje jasno izrazio svoje želje, dodelivši sav raspoloživi deo Marini i Pjeru Silviju, deci svoje prve supruge Karle Elvire Dal'Oglio.

To znači da 53 procenata Fininvest-a pripada Marini i Pjeru Silviju, a 47 odsto dele preostalo troje dece.

Ostatak zaostavštine, odnosno vile, čamci, umetnička dela, lična ulaganja, bankovni računi, biće podeljeni u odnosu 60/40, odnosno 60 odsto Marini i Pjeru Silviju i 40 odsto proporcionalno Barbari, Eleonori i Luiđiju.

U testamentu, Berluskoni je ostavio i tri zaveštanja - prvo od 100 miliona je u korist njegovog brata Paola Berluskonija, a sličan iznos će pripasti njegovoj partnerki Marti Fašini, a 30 miliona ostavio je svom prijatelju Marčelu Del'Utriju.

(Kurir.rs/Corriere della Sera)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track