"EVO ZAŠTO SU PAŠTETE TOLIKO SKUPE U MARKETIMA!" Stručnjaci otkrili: Marketingom uspevaju da nam prodaju proizvode po visokoj ceni
Foto: Shutterstock

KURIR TV

"EVO ZAŠTO SU PAŠTETE TOLIKO SKUPE U MARKETIMA!" Stručnjaci otkrili: Marketingom uspevaju da nam prodaju proizvode po visokoj ceni

InfoBiz -

Ako bacimo pogled na rafove i uporedimo cene pašteta primetićemo da je najeftinija jetrena pašteta 70 dinara na akciji, a najskuplja pašteta lososa koja je 270 dinara.

S obzirom na to da ona u svom sadržaju ima losos mi smo istraživali šta je to tako skupo u ovim paštetama.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Ovo su cene u obližnjem marketu, ali pogledali smo cene u ostalim radnjama. Tako smo našli popularan namaz od lososa čija je cena pakovanja od 100 grama 615 dinara, što znači da kilogram košta više od 50 evra.

03:21

EVO ZAŠTO SU PAŠTETE TOLIKO SKUPE U MARKETIMA! Stručnjaci otkrili: Marketingom uspevaju da nam prodaju proizvode po visokoj ceni

Potpuno je neverovatno da kilogram fileta lososa košta oko 2700 dinara, a da ista količina paštete od ove ribe više od 6000 dinara. Više nego duplo. I tu nije kraj. Lososovog mesa je tek oko 40%. Da li je onda baš toliko zdrava. - Ponekad mislimo da je skuplji proizvod automatski zdraviji, nažalost to i nemora da bude slučaj ja bih volela da na paštetama stoji koji komadi mesa su korišćeni, koje arome - rekla je Jovana Srejić, nutricionista.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kilogram najeftinijeg pilećeg filea je 670 dinara, naspram toga 70 ili 130 dinara za paštetu od istog mesa čini se jeftinim. Ali, predvideli smo da su u pitanju pakovanja od 50 do 100 grama.

Kada to uzmemo u obzir videćemo da je cena kilograma pileće paštete od 1300 do 2000 dinara. Iz Udruženja potrošača kažu da ne možemo porediti cenu paštete I mesa, jer na cenu utiču mnogi drug troškovi poput ambalaže, obrade čak i mesto na polici u supermarketu. - Najskuplji je marketing odnosno reklama kako reklamiranje tako i ambalaža proizvoda reklama ne sme biti obmanjujuća, ali se naravno proizvođači trude na marketinškim sredstvima postignu konkurentnost na tržištu - istakla je Vesna Perinčić, iz Unije potrošača.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Koliko god da vodimo računa pri kupovini, marketinški magovi uspevaju da nam mnoge prozvode prodaju po visokoj ceni a da toga nismo ni svesni. Od šume, ne vidimo drvo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:38

CENA SVINJETINE NIKADA SKUPLJA U EVROPI, A SADA ZBOG OVOGA DOLAZI I U SRBIJU? Stručnjak otkrio da li možemo očekivati poskupljenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja