PREVARILI SRPSKE TURISTE SA UMIŠLJAJEM? Protiv agencije "Siti travel" podnete 4 krivične prijave! Oglasilo se Ministarstvo turizma
Foto: Shutterstock

prestala sa radom 5. avgusta

PREVARILI SRPSKE TURISTE SA UMIŠLJAJEM? Protiv agencije "Siti travel" podnete 4 krivične prijave! Oglasilo se Ministarstvo turizma

InfoBiz -

Protiv turističke agencije "Siti travel" iz Novog Sada, koja je objavila da otkazuje sva putovanja zbog zatvaranje usled finansijskih poteškoća, u vezi sa nerealizovanim putovanjima podnete su četiri krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu Novi Sad, sa sumnjom na krivično delo prevare sa umišljajem.

Iz Sektora turističke inspekcije Ministarstva turizma i omladine kažu da su preduzete zakonom propisane mere, a predstavke putnika su prosleđene PU Novi Sad, Odseku za suzbijanje kriminaliteta, prenosi RTS pisanje Tanjuga.

Oštećenim putnicima su poručili da mogu da podnesu pojedinačne krivične prijave i tužbu protiv agencije "Siti Travel" nadležnom sudu.

Kako je rečeno iz Sektora turističke inspekcije, u ovoj godini je podneto ukupno 10 predstavki, od kojih se osam odnosilo na nezadovoljstvo putnika zbog neraealizovanih turističkih putovanja koje je organizovala ta agencija, rečeno je iz Sektora turističke inspekcije Ministarstva turizma i omladine.

putovanje, koferi, par, letovanje
foto: Profimedia

Kako su naveli, jedna predstavka putnika odnosila se na prodatu avio-kartu i jedna na turističko putovanje gde je "Siti travel“, nastupio kao posrednik, odnosno prodao turističko putovanje drugog organizatora putovanja.

Dodaju da je izvršeno osam vanrednih inspekcijskih nadzora po predstavkama putnika, kao i da je Sektor turističke inspekcije doneo Rešenje o zabrani organizovanja turističkog putovanja jer je "Siti Travel" organizovao putovanja bez licence. Takođe, podneti su Zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka po istom osnovu.

Iz Sektora turističke inspekcije napominju da, prema Zakonu o turizmu, turistički inspektor nije ovlašćen da naloži povrat sredstava za neizvršenje, u slučaju kada posrednik neovlašćeno bez licence prodaje putovanje, odnosno delimično neispunjenje obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima putovanja i zaključenim ugovorom o organizovanju putovanja.

Turistička agencija "Siti travel" iz Novog Sada objavila je 5. avgusta da prestaje da radi zbog finansijskih problema, a više od 20 građana je iznelo u javnost da su ostali bez putovanja i bez uplaćenog novca.

Kurir.rs/ RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja