RADNO MESTO IZ SNOVA: Ne može svako da bude na ovoj funkciji, ali srećniku se smeši plata od čak 900.000 dolara godišnje!
Foto: Shutterstock

veštačka inteligencija

RADNO MESTO IZ SNOVA: Ne može svako da bude na ovoj funkciji, ali srećniku se smeši plata od čak 900.000 dolara godišnje!

InfoBiz -

Dok glumci i pisci štrajkuju zbog pravične nadoknade i zaštite od veštačke inteligencije, Netfliks je oglasio poziciju za menadžera proizvoda za mašinsko učenje čija će plata biti između 300.000 i 900.000 dolara godišnje. Prema Udruženju filmskih glumaca, 87 odsto glumaca njih zarađuje manje od 26.000 dolara godišnje.

Upotreba veštačke inteligencije u produkciji filma i televizije, bilo za pisanje scenarija, generisanje likova glumaca ili smanjenje potrebe za plaćanje kreativnog rada, bila je glavna tačka sporenja u pregovorima između Alijanse filmskih i televizijskih producenata.

Ovo radno mesto najavljuje se kao „temelj za sve inovacije“. Posao navodi nejasne kvalifikacije vezane za mašinsko učenje, ali aludira na dalekosežne ciljeve kompanije za AI u „svim oblastima poslovanja“. U zasebnom odeljku „mašinsko učenje“ na sajtu kompanije piše da će kompanija koristiti veštačku inteligenciju da „oblikuje katalog filmova i TV emisija učenjem karakteristika koje čine sadržaj uspešnim“ i da „optimizuje proizvodnju originalnih filmova i TV emisija“.

Ovo nije jedina nova pozicija veštačke inteligencije koju traži Netfliks. Intercept je izvestio da kompanija takođe želi da zaposli tehničkog direktora za generativnu veštačku inteligenciju u svom studiju za igre za do 650.000 dolara godišnje.

kurir.rs/Bizportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track