NEMCI NEMILOSRDNI, DELE OTKAZE BEZ PARDONA: Evo zbog čega je jedna doktorka posle 23 godine radnog staža suspendovana
Foto: Profimedia

radna disciplina

NEMCI NEMILOSRDNI, DELE OTKAZE BEZ PARDONA: Evo zbog čega je jedna doktorka posle 23 godine radnog staža suspendovana

InfoBiz -

Uprava klinike iz nemačkog grada Hamburga otpustila je doktorku zbog toga što je napustila posao 28 minuta ranije. Ona smatra da nije trebalo da dobije otkaz zbog čega i ne prihvata raskid radnog odnosa posle 23 godine rada.

Do trenutka kada je ova lekarka anesteziolog dobila otkaz nije bilo pritužbi na njen rad, pišu nemački mediji.

Otkaz ne prihvataju ni u sindikatu koji optužuje kliniku da se otkazom želi rešiti njihovog zaslužnog člana, pošto je, kako navode, ona više puta pregovarala o kolektivnim ugovorima sa klinikom za sindikat. Pre nekoliko godina pomogla je i u organizaciji štrajka upozorenja lekara u Hamburgu. Trenutno je član pregovaračkog odbora koji vodi pregovore o novim kolektivnim ugovorima sa klinikom.

Zbog ovoga, pomenuta doktorka je zasad suspendovana na neodređeno vreme. Portparol klinike navodi kako se prema svim zaposlenima odnose isto bez obzira jesu li članovi sindikata ili ne.

Klinika ne želi da komentariše konkretan slučaj. Ročište za pomirenje pred radnim sudom nije uspelo, a doktorka je odlučna da zadrži svoj posao, dok klinika želi da je se reši.

Obe strane i sindikat se ponovno će se sastati u novembru kako bi pokušali da pronađu rešenje za ovaj slučaj. Sud će tada predložiti novi pokušaj nagodbe.

kurir.rs/poslovni.hr

Bonus video:

02:05

DALI POGREŠNU VREMENSKU PROGNOZU ZA DAN DRŽAVNOSTI, PA DOBILI OTKAZ! Nedeljko Todorović objasnio šta se tačno dogodilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track