OD OVE SEZONE NOVA PRAVILA ZA TURISTE U HRVATSKOJ: Jedna mera posebno iznenadila, evo šta ne smeju da imaju dok šetaju gradom
Foto: Shutterstock

čega se sve neće setiti

OD OVE SEZONE NOVA PRAVILA ZA TURISTE U HRVATSKOJ: Jedna mera posebno iznenadila, evo šta ne smeju da imaju dok šetaju gradom

InfoBiz -

Jedno od najpoznatijih turističkih mesta u Evropi, Dubrovnik, ove sezone uvodi nove mere za turiste. Naime, zabranjeno je korišćenje kofera sa točkićima kako bi se sprečila buka, prenosi sajt „Šengen viza info”.

Već krajem godine opština će postaviti obavezne ormariće u gradu u kojima će turisti biti obavezni da tokom obilaska mesta ostave prtljag. Ovo pravilo je deo mera nazvanih „Poštuj grad”, koje sprovodi Turistička zajednica Dubrovnika.

Od početka godine ovaj hrvatski grad je ostvario 289.000 dolazaka i 763.500 noćenja, što je 32 odsto više u odnosu na isti period 2022. godine.

Dubrovačke vlasti su predložile još mera koje bi pomogle razvoju turističkog sektora. Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije nedavno je ažuriralo pravila putovanja u Hrvatsku koje podrazumevaju zabranu spavanja na javnim mestima, penjanja na spomenike, konzumiranje alkohola u blizini škola, tuče, verbalno nasilje u pijanom stanju. Takođe, upozorili su da su prekršaji koji uključuju droge kažnjivi novčanim i zatvorskim kaznama.

kurir.rs/schengenvisainfo.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja