VIŠNJA JE "KRVAVO" RADILA NA ALJASCI, KAŽE DA JOJ SE ISPLATILO! Za Kurir otkrila kakvi su poslovi, ali i KOLIKO MOŽE DA SE ZARADI
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

VIŠNJA JE "KRVAVO" RADILA NA ALJASCI, KAŽE DA JOJ SE ISPLATILO! Za Kurir otkrila kakvi su poslovi, ali i KOLIKO MOŽE DA SE ZARADI

InfoBiz -

Fabrike na Aljasci privlače srpske državljane u najvećoj meri zbog plate koja je zaista velika.

Na poslovima obrade ribe može da se zaradi čak i do 6.000 dolara mesečno.

Posao je legalan i srpske agencije garantuju sigurnost i bezbednost radnika. Koliko je težak posao i koliko se isplati otići, za Kurir televiziju je ispričala Višnja Vučićević iz Lazarevca.

Aljaska
foto: Shutterstock

Prvo se osvrnula na svoju priču, pa je iz konkretnog primera dala naznake i uslove kako otprilike posao na Aljasci izgleda.

- Radila sam u "can-line", odnosno na liniji koja je zadužena za konzerve. Dakle, dolaze otvorene konzerve koje se sortiraju po veličini. Potom konzerve idu na dalju preradu i zatvaranje. I to je jedna od najtežih pozicija što se tiče rada na Aljasci. Teško je bilo jer nisu postojale smene, za razliku od drugih kompanija. Kod mene je bilo, sve količina ribe koja dođe, mora da se obradi. Na svaka dva sta ima pauza od dvadeset minuta, kao i ona za ručak koja traje sat vremena - započela je Vučićević, pa nastavila:

- Sada je minimum 16 dolara po satu. Sve prekovremeno se naplaćuje, pa čak i preko 20 dolara. Isplata se dobija na svake dve nedelje, to bude do 3.000 dolara, naravno odbija se PDV.

01:03

VIŠNJA DETALJNO POJASNILA KAKO FUNKCIONIŠU POSLOVI NA ALJASCI! Zarada je ENORMNA, ima Srba, a OVO JE SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

Potom je pričala o Srbima, kojih ima na poslovima u Aljasci:

- Što se nas tiče, uvek se držimo zajedno. Jako puno Filipinaca tamo ima. Ima dosta ljudi iz različitih delova sveta, pa nema toliko te podele jer svi rade isti posao za isti novac. U slobodno vreme se družimo, iako ga imamo jako malo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/S. Dobrijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja