MINISTAR MOMIROVIĆ: Brza saobraćajnica Šabac–Loznica ubrzava privredni rast
Foto: mgsi.gov.rs

najveći saobraćajni infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije

MINISTAR MOMIROVIĆ: Brza saobraćajnica Šabac–Loznica ubrzava privredni rast

InfoBiz -

BEOGRAD - Brza saobraćajnica od Šapca do Loznice je najveći saobraćajni infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije, jedan od deset projekata autoputeva i brzih saobraćajnica koji su u toku i predstavlja snažnu podršku privredi i privrednicima, dolasku novih investicija i rastu plata, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na toj saobraćajnici.

Toma Momirović
foto: mgsi.gov.rs

"Uprkos činjenici da je na istoku Evrope rat, uz izazov kako obezbediti održivu potrošnju energenata, Srbija nije obustavila radove ni na jednom projektu i fokusirana je na ekonomski rast i azvoj zemlje", rekao je Momirović.

1 / 9 Foto: mgsi.gov.rs

Direktor Кoridora Srbije Aleksandar Antić je kazao da je cilj da saobraćajnica Šabac-Loznica bude završena do septembra 2024. godine.

Momirović je danas obišao i radove na izgradnji lokalnih puteva i razgovorao sa meštanima u mesnim zajednicama Gornje i Donje Nedeljice.

Toma Momirović, Šabac, Loznica, Tomislav Momirović
foto: mgsi.gov.rs

Istakao je da je u prethodnom periodu investirano više od 200 miliona dinara i izgrađeno više od 16 kilometara puteva, a u planu je rekonstrukcija i izgradnja 68 kilometara puteva u tom kraju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track