KOLIKO DANAS KOŠTA GORIVO? Litar dizela pojeftinio, a cena će biti još povoljnija
Foto: Shutterstock

KOLIKO DANAS KOŠTA GORIVO? Litar dizela pojeftinio, a cena će biti još povoljnija

InfoBiz -

Evrodizel se će od 20 sati danas do petka 13. maja u isto vreme prodavati po ceni od 202 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za 180 dinara za litar, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekominikacija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pre neki dan da će u Srbiji cene nafte biti još niže.

- Vratiće se dizel na 195 dinara, benzin na 180 dinar, na nekim drugim pumpama koje se ne snabdevaju od naše nafte biće nešto više, ali nigde ne sme da pređe 197 dinara i 202 dinara - poručio je on.

Vučić je u obraćanju građanima, govoreći o situaciji sa energentima, istakao da se suočavamo sa velikom krizom energenata u Evropi i svetu i podsetio da je mađarski premijer Viktor Orban uvođenje sankcija na rusku naftu nazvao bacanjem atomske bombe.

OD VEČERAS PADA CENA NAFTE: Evo koliko će biti jeftinija, odluka stupa na snagu u 20 sati!

Predsednik je naveo da Srbija ima određene količine nafte na svojoj teritoriji i naveo da je to negde 800.000 tona na godisnjem nivou, a eksplataciona prava pripadaju naftnoj industriji Srbije koja je u većinskom vlasništvu Gaspromnjefta, odnosno ruskom.

Naveo je da je upravo zato tražio od predstavnika ruske kompanije da spuste cene nafte i naftnih derivata, i dizela i benzina, da su oni računali i polazili od cene na međunatrodnom trzištu.

Tražio sam da se spuste cene nafte i za maloprodaju i velikoprodaju - rekao je Vučić, dodavši da će od večeras cene nafte i benzina ići "u rikverc".

- Cene će biti za 10 dinara niže nego ove nedelje. Dizel će biti 195 dinara, benzin 180 dinara - rekao je Vučić.Podsetimo, Uredba o ograničenju cena goriva na benzinskim pumpama prvo je usvojena 10. februara, da bi od tada bila produžena više puta. Prema poslednjoj Uredbi, objavljenoj u "Službenom glasniku RS", ograničenje cena naftnih derivata je produženo do 31. maja ove godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track