Atlantic Grupa: Nastavljamo da jačamo potrošačko iskustvo u kategoriji čokolade
Foto: Promo

Atlantic Grupa: Nastavljamo da jačamo potrošačko iskustvo u kategoriji čokolade

InfoBiz -

Beograd, 7. juli 2021. - Atlantic Grupa i Beri Kalebo, vodeći svetski proizvođač visokokvalitetnih proizvoda od čokolade i kakaoa - sklopili su juče ugovor o saradnji, koja će unaprediti proizvodnju i kvalitet Atlanticovog etabliranog portfolija u asortimanu čokolada, pod brendom - Atlantic Štark, čija tradicija u Srbiji datira još od 1922. godine.

Partnerstvo sa Beri Kaleboom u potpunosti je u skladu sa strateškim prioritetom Atlantic Štarka da se usredsredi na dalji razvoj portfolija čokolade, ulaganjem u nove tehnologije i istraživanjem novih partnerstava. „Radujemo se bliskoj saradnji sa timom Beri Kaleboa u različitim oblastima i siguran sam da naše partnerstvo može doneti mnogo dobrih benefita za obe naše kompanije, a sve sa jedinim ciljem da našim potrošačima i kupcima ponudimo nova uzbudljiva čokoladna iznenadjenja. Srećna je okolnost i to da novo partnerstvo u razvoju tržišta čokolade možemo objaviti upravo na svetski Dan čokolade. “, rekao je tom prilikom Marko Njavro, generalni direktor kompanije Atlantic Štark.

Atlantic Grupa
foto: Promo

Atlantic Štark je prvi regionalni strateški partner Bari Kaleboa, koji će se snabdevati iz nove fabrike u Novom Sadu, a isporuke će obuhvatiti i kakao sa certifikatom Cocoa Horizons, inicijative za održivost, čija je misija da se poboljša egzistencija farmera kakaoa i njihovih zajednica, promocijom održivog preduzetničkog uzgoja, poboljšanjem produktivnosti i razvoja zajednice, koji štite prirodu i decu.

O kompaniji Barry Callebaut (vvv.barri-callebaut.com):

Sa godišnjom prodajom od oko 6,4 milijarde evra u fiskalnoj 2019/20. Godini, kompanija Barry Callebaut iz Ciriha je vodeći svetski proizvođač visokokvalitetne čokolade i kakao proizvoda - od izvora i prerade kakao zrna do proizvodnje najfinijih čokolada. Grupa upravlja sa više od 60 proizvodnih pogona širom sveta i zapošljava više od 12.000 ljudi.

Kako bi pomogao oblikovanju održive budućnosti kakaoa i čokolade, Barri Callebaut je osnovao Fondaciju za kakao horizonte kao sredstvo za povećanje uticaja i podsticanje promena na terenu u zajednicama koje uzgajaju kakao. Fondacija sarađuje sa farmerima kako bi razumela i rešila njihove izazove i omogućila im da imaju pristojne mogućnosti za život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track