GODFRI I MEKLAUD S VUČIĆEM OBIŠLI RADOVE NA MORAVSKOM KORIDORU: Mudre investicije dodatno će ojačati privredu Srbije
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Investiranje u auto-puteve

GODFRI I MEKLAUD S VUČIĆEM OBIŠLI RADOVE NA MORAVSKOM KORIDORU: Mudre investicije dodatno će ojačati privredu Srbije

InfoBiz -

Ambasadori SAD i Velike Britanije Entoni Godfri i Šan Meklaud izrazili su danas zadovoljstvo napretkom radova na Moravskom koridoru uprkos pandemiji, izgradnji mosta preko Južne Morave kod Stalaća, na trasi puta dugog 113 kilometara i ocenili da će zahvaljući toj investiciji privreda Srbije biti još jača.

"Privreda Srbije bila je jaka na početku pandemije a biće jaka i posle nje zahvaljujući mudrim investicijama Vlade Srbije u budućnost zemlje", rekao je Godfri.

Investiranje u auto-puteve koje podstiču i ekonomiju, pomoći će da Srbija postane bitan faktor na Balkanu i da se u Srbiji poveže više od pola miliona ljudi, rekao je Godfri.

Dodao je da će izgradnja autoputa pogurati rast preko 20.000 malih i srednjih preduzeća.

Optički kablovi duž cele trase autoputa biće digitalna kičma čitavog regiona, a to će značiti brzi itnernet i bolju komunikaciju s celim svetom, rekao je ambasador SAD koji je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću iskreno zahvalio na pozivu da prisustvuje ovom obilasku i zato što projektu pridaje veliku pažnju.

Dodao je da je ponosan na saradnju sa Vladom Srbije i zahvalio državnom vrhu Srbije što je obezbedio i vakcine za sve radnike kompanije Behtel koja radi na tom projektu.

Zahvalio je Vladi Srbije i na tome što su za realizaciju projekta izabrali svetski uspešna firmu Behtel koja ima zadatak i znanje da izgradi taj autoput.

"Posvetiću se praćenju rada na projektu dok ne bude gotov, a tada ću se ponosan na partnestvo sa Srbijom u njenom privrednom razvoju, provozati autoputem", rekao je Godfri i dodao da će nakon toga svi imati priliku da prate, kako je rekao, ekonomski rast i prosperitet ovog regiona i ove zemlje.

Ambasadorka Meklaud izrazila je zadvoljstvo time što može da vidi napredak projekta, i dodala da joj je veliko zadovoljstvo da Britanija podržava razvoj infrastruktuire u Srbiji.

"Izuzetno je važno je da takvi važni projekti budu građeni sa visokim standardima uključujuhi i one ekološke. Drago mi je da možemo da pomognemo", rekla je Meklaud i dodala da Velika Britanija i Srbija zajednički rade na jačanju trgovinskih i ekonomski veza i produbljivanju svih ostalih vidova saradnje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track