MINISTRE MOJ, IMAM DVA SINA, STANUJEM PRIVATNO: Siniša Mali odgovara na pitanja građana, a ovo vas je najviše zanimalo
Foto: Instagram

stiglo više od 2.000 pitanja na adresu ministra

MINISTRE MOJ, IMAM DVA SINA, STANUJEM PRIVATNO: Siniša Mali odgovara na pitanja građana, a ovo vas je najviše zanimalo

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali odgovara danas na pitanja građana i privrede o "Programu ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata izazvanih pandemijom virusa Kovid-19 i podršku privredi".

Njemu su se građani obratili na zvanični Instagram nalog, a na adresu ministra stigla su mnogobrojna pitanja.

- Ministre moj, jedno pitanje, imam dva sina, od tri i 13 godina, stanujem privatno. Inače sam vozač više od 30 godina, radio sam dok ova epidemija nije došla. Kako da prehranim moju porodicu? Hvala ako znate odgovor.

- Poštovani ministre! Ja kao preduzetnik paušalac, gde nemam ni jednog zaposlenog i da nikad nisam bio u obavezi da dostavljam ppp-pd obrazac, da li je potrebno da se prijavljujem elektronskim putem, ili to ide automatski, bez ikakvog mog angažovanja po tom pitanju? Hvala unapred.

- Poštovani ministre, znam da imate puno pitanja i da nećete moći svima da odgovorite,ali se ipak nadam da ćete na moje odgovoriti. Imam tri pitanja: 1. Da li će ovog meseca i kada biti isplata dečijeg dodatka (ako znate odgovor)? 2. Kako izgleda prijava na koju poslodavci moraju da se prijave da bi nama radnicima bio uplaćen minimalac? 3. Ako u toku ove nedelje, pre Vaskrsa pošalju prijavu kada ce leći prvi minimalac? Zahvaljujem se da li bilo odgovora ili ne. Srdačan pozdrav. Svako dobro.

- Kako će biti isplaćene pare, sto eura nama nezapošlenima? Na koji račun i kako ih posle podići?

Ovo su samo neka od 2.000 pitanja upućenih ministru finansija.

Ipak, najviše pitanja je stiglo od preduzetnika koji su želeli da znaju nešto više o ekonimskim merama Vlade Srbije za pomoć privredi.

Podsetimo, Mali je predstavio uredbe koje je Vlada Srbije usvojila kako bi realizovala programa ekonomskih mera pomoći privredi i stanovništvu u jeku epidemije koronavorusa vredan 5,1 milijardi evra, odnosno 608,3 milijardi dinara.

Program ekonomskih mera inače sadrži četiri mere, mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima i vredan je 5,1 milijardi evra, odnosno 608,3 milijardi dinara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track