KOPAONIK BIZNIS FORUM: Srpski Davos od 1. do 4. marta, u fokusu INDUSTRIJA 4.0
Foto: Dado Đilas

O odlivu mozgova i 4. industrijskoj revoluciji

KOPAONIK BIZNIS FORUM: Srpski Davos od 1. do 4. marta, u fokusu INDUSTRIJA 4.0

InfoBiz -

BEOGRAD - Kopaonik biznis forum održaće se od 1. do 4. marta, a centralna tema ovogodišnjeg ekonomskog skupa biće 4.0 Industrija.

Regionalni karakter ovog najznačajnijeg ekonomskog događaja u zemlji potvrđuje i činjenica da je od 28 panela najmanje deset posvećeno čitavom regionu, saopštili su organizatori.

Pored predstavnika privrednih komora zemalja regiona, posebni gosti biće bivši predsednici država i Vlada iz regiona - Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore, Albanije, i Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, prvi put na Forumu biće realizovani specijalni "hard talk" intervjui sa Emilom Tadeskim, velikim regionalnim investitorom, osnivačem i vlasnikom Atlantic Grupe, kao i Aleksandrom Kavčićem, bivšim đakom Matematičke gimnazije i profesorom Carnegie Mellon univerziteta, poznatim po to tome što je dobio drugu najveću odštetu u SAD za ukradeni pronalazak.

Organizatori navode da će veliki broj panela biti posvećen četvrtoj industrijskoj revoluciji, digitalizaciji, obrazovanju, pametnoj specijalizaciji, politici zapošljavanja i takozvanom "odlivu mozgova".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track