DELEGACIJA SRBIJE U KINI: Otvara se novi rudnik u Boru!
Ulaganje od 500 miliona dolara... Antić sa kineskim partnerom, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Uspešno

DELEGACIJA SRBIJE U KINI: Otvara se novi rudnik u Boru!

InfoBiz -

Kineska rudarska kompanija „Ciđin“, koja je vlasnik RTB Bor, otvoriće novi rudnik bakra u nalazištu „Čukaru Peki“ kod Bora

Kineska rudarska kompanija „Ciđin“, koja je vlasnik RTB Bora, otvoriće novi rudnik bakra u nalazištu „Čukaru Peki“ kod Bora u naredne dve godine, a početna investicija je blizu 500 miliona dolara.

Memorandum o razumevanju za razvoj Gornje zone rudnika bakra Timok kod Bora, poznatijeg kao „Čukaru Peki“, potpisali su juče ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik „Ciđina majning grup“ Đinghe Čen u kineskom gradu Sjamenu.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Antić je u Sjamenu, gde je delegacija Srbije na Međunarodnom kineskom sajmu investicija i trgovine (CIFIT), rekao da će „Ciđin“ početi eksploataciju rude tokom 2021. i proizvoditi više od 200.000 tona bakra godišnje.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je Turistička organizacija Srbije potpisala ugovor s kineskom kompanijom „Alibaba“, koja se bavi globalnom onlajn trgovinom, o turističkoj promociji Srbije na svim njenim platformama, kao i na popularnim društvenim mrežama Vičat i Vejbo, koje su pandan Fejsbuku, Instagramu i Tviteru.

Kurir.rs/I. Kljajić Foto: Tanjug/Rade Prelić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track