PREDSTAVLJENA 22 PROJEKTA: Zelena ekonomija za nova radna mesta
Foto: iTALIJANSKO-SRPSKI FORUM

Italijansko-srpski forum

PREDSTAVLJENA 22 PROJEKTA: Zelena ekonomija za nova radna mesta

InfoBiz -

Održiva, zelena i cirkularna ekonomija, čija primena dovodi ne samo do zaštite životne sredine već i do novih radnih mesta i povećanja konkurentnosti privreda svih zemalja koje je primenjuju, bila je tema Prvog italijansko-srpskog foruma koji se održava u Beogradu u organizaciji udruženja Konfindustrija Srbija u saradnji sa Ambasadom Italije, Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom životne sredine, a uz podršku ITA Beograd i CCIS.

Na forumu će potencijalnim investitorima biti predstavljena 22 projekta koje je razvio Italijanski nacionalni savet za istraživanje CNR, a koje je Vlada Srbije odobrila kao projekte od velikog značaja.

- Ovo je priča o zelenoj ekonomiji, nova teorija, nova praksa, ne samo za našu zemlju, već i za celu planetu. Neophodno je da zajedno sa firmama i privrednim komorama krenemo u istom pravcu i shvatimo šta je to zelena ekonomija i koje su njene prednosti za privredu naše zemlje, ne samo u oblasti ekologije, već i otvaranju hiljada novih radnih mesta - rekao je Goran Trivan ministar zaštite životne sredine.

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Italijansko-srpksi forum

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja