Naši ljudi se puno druže oko hrane. Želimo da ih upoznamo sa ovom vrstom ljutine, da ih naučimo da uživaju u ljutom jer to je čitava umetnost. Ljuto nije ništa drugo nego bol koji čovek doživljava kao jedan užareni proces u telu koje onda dobija signal da luči endorfin i ublažava bol. Različito ljudi reaguju, ali je rezultat isti – uzbuđenje i zadovoljstvo. Zato smo zadovoljni što u ime Srbije možemo ponuditi nešto što nije ni vino ni rakija.

Ovo je poruka trojice drugara, Milana, Mirka i Saše koji na plantaži egzotičnih i ekskluzivnih ljutih papričica u selu Vukićevica kod Obrenovca pripremaju Fatalne začine, ljute sosove i dimljeni paradajz u maslinovom ulju.

fatalni-zacini--preduzetnici-u-roda-marketu.jpg
Promo 

Jedni su od osam učesnika projekta Super Srbija koji su pokrenuli Direct Media i Roda sa ciljem da skrenu pažnju na domaće preduzetnike, kroz inovativan koncept takmičenja u kojem se učesnici bore za godišnji ugovor sa kompanijom Roda. Preduzetničke priče se emituju svake nedelje na TV Prva, a potrošači donose konačni sud kupovinom proizvoda. ”Fatalni” sosovi su već postavljeni na police odabranih Roda marketa.

Sve je počelo kada se Milan Mića Babić, kao gradsko dete, odrastao u Beogradu, posle turbulentinih devedesetih koje su mu odnele i stabilan posao, vratio na očevo imanje kako bi gajio ljute papričice.

milan-babic-mica-iz-fatalnih-zacina.jpg
Promo 

  • Novca nije bilo. Da bih ga obezbedio, morao sam puno da odsustvujem od kuće. Ukoliko bih vreme posvetio porodici, novca nije bilo. To je bio začarani krug. Brat vajar počeo je da gaji tikve pa sam i ja odlučio da poboljšam svoj kvalitet života. Dve, tri godine sam čitao o ljutim papričicama i pripremao se da ih gajim jer su mi jako interesantne i nema ih u Srbiji, započinje Milan priču o Fatalnim začinima.

ljute-papricice-iz-fatalnih-zacina.jpg
Promo 

Prve semenke su došle od prijatelja Pabla, beogradskog Meksikanca, danas glavnog kuvara u jednom meksičkom restoranu u Beogradu. Priču nastavlja Saša, Aleksandar Velimirović, sa kojim se Milan upoznao u streljani i koji postaje njegov menadžer prodaje, a sa kojim takodje deli i ljubav prema muzici:

  • Kad smo pročitali da od svih muzika hevi-metal najbolje utiče na rast biljaka, primenili smo tu metodu kada dajemo gvožđe biljakama, ali smo i proširili repertoar tako što fatalne papričice “slušaju” Doli Parton ili Keni Rodžersa kada primaju kalcijum a Pink Flojd za azot.

fatalna-ekipa.jpg
Promo 

Ovom dvojcu se uskoro pridružuje i treći prijatelj, Mirko Žerajić, inženjer prehrambene tehnologije i biohemije. Kao i Mića i Saša, i Mirko je sportista - u mladosti se profesionalno bavio košarkom, a danas je tehnolog Fatalnih začina. Ekipa se zaokružuje kada Milanov prijatelj Pablo, kuvar iz Meksika, kreće da smišlja originalne recepte za nove, „fatalne“ sosove i začine.

  • Super Srbija za nas čini pravu stvar. Radujemo se neizmerno što se Fatalnim začinima otvaraju mnoga vrata i spremni smo na taj izazov. Dobra je stvar što postoji neko zainteresovan da male igrače uvede u igru, pomaže im da naprave prve korake i olakšavaju uspeh. I mi bismo želeli da jednog dana budemo u poziciji da budemo veliki i pomažemo manjima od sebe, priča Milan.

fatalni-zacini--dimljeni-paradajz-u-maslinovom-ulju.jpg
Promo 

U uspeh svog proizvoda Milan, Saša i Mirko su i više nego uvereni. Otkrivaju da tajna savršenog proizvoda leži u primeni savremene tehnologije, ali i njegovim sastojcima: insistiraju na najboljem istarskom maslinovom ulju, najboljim semenkama, brižljivo se staraju o rastu biljaka, primenjujući najmodernije tehnologije.

Ovi drugari sa oduševljenjem eksperimentišu, traže nove ukuse i uvode ozbiljnu ljutinu, a ta strast prema poslu se oseća u svakoj njihovoj reči.

A reklo bi se, i u začinima.

Pa neka hrabri izvole i isprobaju svoje granice uz Fatalne začine iz Vukićevice!

REČ DVE O FATALNIM ZAČINIMA

Fatalni Paradajz S.O.S i Fatalni Chili u sebi čuvaju ljutinu i aromu originalnog semena koje se pažljivo neguje, a spremaju se od najkvalitetnije paprike sa ljutim Cayenne, Jalapeno i Habanero čilijem. Za Sušeni dimljeni paradajz u maslinom ulju, svaki paradajz se ručno bira i suši na temperaturi manjoj od 50 stepeni, a zatim spaja sa najboljim maslinovim uljem.

foto: Promo


REČ DVE O SUPER SRBIJI


Projekat Super Srbija pokrenuli su Direct Media i Roda sa ciljem podsticanja preduzetništva u Srbiji. Nakon višemesečnih priprema, 8 malih preduzetnika izložilo je svoje proizvode u odabranim Roda marketima u Srbiji, a kako je izgledao njihov put od ideje do police možete saznati na TV Prva svake nedelje od 18.45. Proizvodima koji budu osvojili srca potrošača i gledalaca tokom trajanja Super Srbije, biće obezbeđeno mesto na polici Roda marketa i nakon završetka projekta.

foto: Promo

Ovde pogledajte nastup Fatalnih začina u prvoj epizodi Super Srbije na TV Prva

(Promo - tekst / Foto:Promo)